NRK Meny
Normal

209 ansatte mister jobben i Statoil

Statoil bekrefter at 209 stillinger forsvinner ut av selskapets norgesavdeling.

Statoil sitt hovedkvarter på Forus
Foto: Mathias Oppedal / NRK

– Etter grundig evaluering har vi konkludert med at det er et solid forretningsmessig rasjonale for outsourcing innen disse tjenesteområdene, sier finansdirektør Torgim Reitan i Statoil.

Han snakker om stillinger innen IT, eiendomsdrift og økonomi/finans. Etter lang vurdering av hvor det lønner seg å gjøre disse jobbene har selskapet landet på at det ikke er internt i Statoil, og de varsler nå at 209 ansatte vil bli berørt.

De beroliger disse med at de vil få tilbudt jobb hos underleverandørene. De tre underleverandørene som skal utføre jobbene er norske Capgemini, Coor Service Management og Accenture.

Aftenbladet meldte tidligere i dag at 350 stillinger skulle ut, men nå bekrefter Statoil bare 209.

I tillegg berører vedtaket 30 ansatte i utlandet skriver avisen.

– Lang erfaring med outsourcing

Torgrim Reitan

Torgrim Reitan er finansdirektør i Statoil.

Foto: Trond Isaksen

Selskapet skriver i en pressemelding at eksterne leverandører allerede i dag leverer mer enn 60 prosent av de tjenestene Statoils interne leverandører gjør.

– Statoil ASA har lang erfaring med outsourcing. En rekke tjenester leveres allerede til selskapet av eksterne leverandører. Vi vil trekke på denne erfaringen for å ivareta våre ansatte på best mulig måte, sier Reitan.

Det har blitt vurdert opp mot 1000 stillinger frem mot 2020, men det er foreløpig kun 209 som berøres i følge selskapet selv.