NRK Meny
Normal

20 mista lappen i én og samme kontroll

Mange hadde det travelt med å komme seg sørover i dag. Det resulterer i mye jobb for UP.

Fartskontroll i Saglandsbakken av UP

TRAVEL DAG: UP fikk mye å henge fingrene i i dag, da påskeklare bilister ga klampen i bånn i Saglandsbakken i Bjerkreim.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Vi har stått her både utenom påsken og i påsken tidligere, men i dag har det blitt mange. På halvannen times kontroll har 13 blitt stoppa, og syv har mista lappen.

Det sier politiførstebetjent Anders Herrebrøden i UP. I Saglandsbakken i Bjerkreim flyter trafikken fint, men folk har det travelt. For travelt.

– Det er veldig mange som blir tatt i dag?

– Ja, det er det. Det er en dag hvor folk er klar over at vi står ute, så det er litt overraskende at så mange tråkker på gassen, sier Herrebrøden.

Tungt å bli tatt

Det er fartsgrense 80 km/t i Saglandsbakken. Da mister bilførerne lappen hvis de kjører fortere enn 116 km/t.

Anders Herrebrøden i UP

OVERRASKA: Anders Herrebrøden, politiførstebetjent i UP, tror de fleste er klar over UPs kontroller i påska. Derfor er han desto mer overraska over hvor fort folk kjører.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Etter 116 km/t går det trinnvis oppover, alt etter hvor mye over grensa de har kjørt, sier han.

– Hvordan reagerer folk når de blir tatt?

– Det er forskjellig. De pleier å være litt borte når de kommer inn her, men så siger virkeligheten inn etter hvert som de står her noen minutter. Det kan jo bli en tung stund, for noen, sier Herrebrøden.

Han synes ikke at UP er utspekulerte når de velger kontrollsted.

– Det er to felt her, inkludert et forbikjøringsfelt, i en lang oppoverbakke. Fartsgrensene skal likevel holdes, også i forbikjøring. Å kjøre så fort at en får førerkortet beslaglagt bør en ikke gjøre. Da går det for fort, uansett hvor det er, sier Herrebrøden.

Legger seg høyt i påska

Han mener at UP kunne tatt langt flere i Saglandsbakken i dag.

– Vi har lagt oss høyt i dag, mye på grunn av kapasiteten vi har på ståplassen.

UP er ikke ferdige med kontrollene for påska 2016.

– Vi har fått mye å gjøre i dag, men blir her litt til. Det blir flere kontroller i påsken, og så klart når folk skal hjem.

Klokka 18.00 i kveld melder UP at hele 20 førerkort ble beslaglagt i løpet av noen få timer. De kaller resultatet for «meget nedslående».