Hopp til innhold

20 er skadd på Lalandsvegen

Beboerne langs veien har lenge etterlyst gang og sykkelsti.

Dødsulykke i klepp

De siste 20 årene har to personer mistet livet og 20 personer er blitt skadd på Lalandsvegen i Klepp der tolv år gamle Olav Hovda sist fredag ble påkjørt.

Foto: Eirik Gjesdal / NRK

De siste 20 årene har to personer mistet livet og 20 personer er blitt skadd på Lalandsvegen i Klepp der tolv år gamle Olav Hovda sist fredag ble påkjørt.

Tre personer er blitt alvorlig skadd i ulykker langs den snaut fire kilometer lange veistrekningen i denne perioden, mens 17 personer er kommet lettere til skade, skriver Stavanger Aftenblad.

Dødeulykke i '95

Ved siden av påkjørselen sist fredag der tolvåringen Olav Hovda ble påkjørt og senere døde av skadene, var det en dødsulykke på samme vei i 1995. Her døde en kvinne i en utforkjøring i 50-sone i bakken ned mot Klepp stasjon, skriver avisa.

Statens vegvesens ulykkesstatistikk viser at tallene er fordelt på 18 ulykker.

Uhell Bryne

Beboere langs Lalandsveien har i flere år etterlyst gang- og sykkelvei for å gjøre veien tryggere å ferdes på

Foto: Magnar Larsen

Beboerne etterlyser gang og sykkelvei

Beboere langs veien har i flere år etterlyst gang- og sykkelvei for å gjøre veien tryggere å ferdes på. Olav Hovda gikk på rulleski sammen med sin far da han i 19.30-tiden fredag 4. januar ble påkjørt.

Bilføreren stakk fra åstedet, og gutten døde av skadene dagen etter. Tirsdag ble et ektepar i 40-åra pågrepet og siktet for uaktsomt bildrap.

Parets bil er beslaglagt av politiet som sier de er sikre på at det var denne bilen som kjørte ned tolvåringen. Paret nekter imidlertid straffskyld.