Hopp til innhold

19 år gammel kvinne død etter rulleskiulykke

En 19 år gammel kvinne er død etter en trafikkulykke ved Jørpeland torsdag formiddag. Hun skal ha vært involvert i en ulykke med en lastebil. Føreren av denne er siktet i saken.

Dødsulukke på Jørpeland

En person er sendt til sykehus med luftambulanse etter en alvorlig ulykke på Jørpeland.

Foto: Sindre Kirkaas Normann / NRK

En 19 år gammel kvinne døde etter at hun var involvert i en ulykke med en lastebil da hun gikk på rulleski sør for Jørpeland i dag, sier politiadvokat Sveinung Andersen ifølge en pressemelding.

Politiet fikk melding om ulykken klokken 08.41.

Kvinnen ble fraktet til Stavanger Universitetssjukehus med luftambulanse. Livet sto dessverre ikke til å redde, sier Andersen.

Hendelsesforløpet er foreløpig ukjent for politiet.

Politiet er i gang med vitneavhør, og krimteknikere er på ulykkesstedet og vil arbeide der utover dagen, sier Andersen.

Mistenker uaktsom kjøring

Føreren av lastebilen er fratatt førerkortet, og er derfor siktet for overtredelse av vegtrafikklovens paragraf 3, som går på uaktsom kjøring.

– For å ta førerkortbeslag må det være skjellig grunn til mistanke om at det har vært uaktsom kjøring. Utover det må vi komme tilbake til hva som har skjedd på et senere tidspunkt. Men vi begynner å danne oss et bilde, sier Andersen til NRK.

Siktedes forsvarer er Sigurd Rønningen. Ifølge Andersen vil siktede avhøres i løpet av ettermiddagen.

– Jeg er ikke kjent med at det har vært øyevitner til ulykken, sier Andersen.

Hendelsesforløpet er foreløpig ukjent for politiet. Politiet er i gang med vitneavhør, og krimteknikere er på ulykkesstedet. Der vil de jobbe utover dagen, ifølge politiet.

Veien er stengt etter ulykke på Jørpeland

Veien er stengt etter en ulykke i Botsheitunnelen på Jørpeland.

Foto: Even Barka / NRK

Ulykken skjedde i Botsheitunnelen, og det er skiltet omkjøring på stedet. Veien kan bli stengt i lang tid framover. Det er omkjøring via fylkesvei 4638 Kvalvågveien fra Botne og Lysefjordbrua.

Stiller kriseteam til disposisjon

Bjørn Arill Veland (KrF) er fungerende ordfører i Strand kommune.

Han forteller at den avdøde jenta ikke kommer fra Strand kommune, men at ulykken likevel berører kommunen i dag.

– Dette er en svært tragisk hendelse for alle involverte og berørte. Det er noe som preger et samfunn nå, sier Veland til NRK.

Den fungerende ordføreren forteller også at tunnelen der ulykken skjedde er mørk. Kommunen ønsker nå å ivareta de berørte etter ulykken.

– Vi har stilt kristeamet vårt til disposisjon til de berørte i saken, og de som er rundt denne jenta. Det er slik vi vil følge saken videre.

Trafikkaos på stedet

Like før halv to opplyser Vegtrafikksentralen at det vil ta cirka to timer før de kan åpne på stedet. Klokken 16:05 ble veien åpnet igjen.

– Det er ganske mye trafikk i området. Omkjøringsveien er ikke beregnet for verken tungtransport eller bobiler, og det er nok en del trafikkaos i svinger og kroker der nede, sier John Andreas Omdal i Vegtrafikksentralen.

De advarer store kjøretøy mot å kjøre omkjøringsveien.

Ulykken er på vei mot parkeringen til Preikestolen fra Sandnes-siden.