NRK Meny
Normal

180 asylsøkere kommer til Hotel Alstor i dag

De ansatte og ledelsen ved hoteller har fått hjelp av frivillige til å gjøre hotellet klart for å innkvartere asylsøkerne.

Alstor tar mot asylsøkere
Foto: Thomas Ystrøm / NRK

– Her skal vi ha TV-oppholdsrom for beboerne. Det skal være et samlingspunkt med åpent internett, lagt til rette for sosial sammenkomst.

Les også: – For oss vil de være gjester

Direktøren i Tripe-hotels Skandinavia, Roger Meinich Bache, bekrefter at det har vært hektiske dager siden beskjeden om at Hotel Alstor skal bli asylmottak kom for to uker siden.

Stephen Meinich Bache, direktør Alstor

Direktøren i Tripe-hotels Skandinavia, Roger Meinich Bache, bekrefter at det har vært hektiske dager siden beskjeden om at Hotel Alstor skal bli asylmottak kom for to uker siden.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

– Vi har jobbet dag og natt for å få det på plass. I natt har vi alle vært på jobb for å skru senger og rydde og få alt på plass, sier han.

Les også: Frp: – Asylinnkvartering på Hotell Alstor gir feil signaler

Les også: Her skal 200 flyktninger huses i Stavanger

Søndag fikk de ansatte hjelp av 40 frivillige som stilte for å hjelpe med å gjøre hotellet klart.

– Vi er så takknemlige. Vi hadde ikke klart å komme i mål uten, sier Meinich Bache.

Køyesenger

Mottaket har plass for 250 asylsøkere og skal drives av Hero Norge. Avtalen har en varighet på to måneder. På Alstor er det snakk om såkalt akutt innkvartering i et såkalt pre-transittmottak. Det innebærer at asylsøkerne er registrerte av politiet, men at søknadene deres ikke er behandlet.

Køyesenger for asylsøkere på Alstor

Det er montert køyesenger for asylsøkerne som skal innkvarteres på Hotel Alstor.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

180 asylsøkere kommer til Hotall Alstor ved femtiden mandag ettermiddag. Da blir det informasjon om innkvarteringen, måltider, rutiner og forlegningen på rom.

På hotellrommene er det montert køyesenger.

– Det er ikke hotellsenger nå. Det er en annen standard som gjelder, men det er gode senger. De skal jo ha det godt likevel, sier

Kvinner og barn er skilt ut i egne soner på hotellet.

– Gleder seg

– De ansatte gleder seg. De har trent og øvd og hatt med oss Hero kompetanse og Stavanger kommune. De gleder seg, og er spente selvfølgelig på nye beboere.

Les også: Det kommer 2000 asylsøkere til Stavanger

Oppgavene for de ansatte blir å lage mat, drive resepsjonen og sørge for renhold i fellesområdene.

Hero Norge er og godt fornøyd med forberedelsene.

– Det har gått veldig bra. Vi har spilt godt på lag med de ansatte her på hotellet. De har kjempekompetanse. Jeg må også nevne de frivillige som har hjulpet oss. Det har gått bra, sier Ariete Shala, som er prosjektleder for Hero Norge.