18-åring fikk ti førerkortprikker på 16 dager

I en fartskontroll ved Karmøytunnelen stoppa politiet fredag en helt fersk sjåfør som kjørte for fort. På to uker og to dager har han fått ti prikker i førerkortet.

T-forbindelsen

T-forbindelsen er de undersjøiske tunnelene mellom Bokn, Haugesund og Karmøy. Karmøytunnelen er en av tunnelene.

Foto: Thomas Halleland/NRK

Politiet på Haugalandet målte fredag fart i 60-sonen ved Fosen og Karmøytunnelen i Karmøy. 13 personer fikk fartsbøter som blei vedtatt på stedet. To personer ville ikke vedta bøtene, og blir anmeldt.

I tillegg stoppa politiet en 18-åring for høy fart. Hans fartsovertredelse var ikke høy nok til å kvalifisere til førerkortbeslag aleine, men i stedet fikk han to prikker. Som blei til fire, fordi førerkortet hans er såpass ferskt (se faktaboks). Nærmere bestemt 16 dager gammelt.

Politiet fant så ut at den unge mannen, tross det drøyt to uker gamle sertifikatet, hadde fått prikker før. Seks i tallet. Dermed har han etter dagens kontroll ti prikker.

Det gjør at førerkortet inndras.

– Når en har hatt førerkort i såpass kort tid, får man dobbelt opp, sier Rune Plassen, operasjonsleder i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

– Han hadde seks prikker fra før. Når du da ikke tar tegninga, er du kanskje ikke verdig å ha førerkort, mener operasjonslederen.

Operasjonsleder Plassen er ikke kjent med om 18-åringen fikk de seks første prikkene for én eller flere hendelser de siste 16 dagene.

Personen som hadde høyest fart, kjørte i 91 kilometer i timen.