Hopp til innhold

1500 underskrifter mot dyrere ungdomskort

1500 ungdommer protesterer mot fylkesrådmannens forslag om å øke prisen på ungdomskortet. Natur og Ungdom har tatt initiativ til en underskriftskampanje for å markere at de nekter å betale mer for å reise kollektivt.

Busskur på UiS

Natur og Ungdom har satt i gang en underskriftskampanje mot økt pris på månedskort.

Foto: Ingvald Nordmark

– Vi synes dette er veldig merkelig. Stort sett alle politikerne vil jo ha flere til å reise me kollektivtransport, og så foreslår de å øke prisen. Da lurer jeg på hvordan det henger i hop, sier fylkesleder i Rogaland Natur og Ungdom, Gaute Eiterjord til NRK.

Gaute Eiterjord

Gaute Eiterjord.

Foto: NRK

Fylkesrådmannen vil øke månedsprisen på månedskortet for ungdom fra 300 til 350 kroner. Det sammenligner Natur og Ungdom med å skyte seg selv i foten.

– Vi ser jo at rimelig ungdomskort er noe som senker terskelen for å reise kollektivt. Særlig når du er ungdom legger du grunnlaget for reisevanene resten av livet. Nordland fylkeskommune senket prisen på ungdomskortene i fjor, og de har opplevd en femti prosents økning, så det er veldig tydelig at pris har noe å si, sier han.

Eiterjord peker også på at Høyre i 2011 gikk til valg på at prisen for Ungdomskortet skal fryses på 300 kr. Se programmet her.

Overleverer signaturene i morgen

– De kunne funnet de pengene et annet sted. Nå nedprioriterer de ungdommen. Det er veldig dumt at sparetiltakene går ut over dem som har minst, sier han.

Organisasjonen har de siste ukene samlet inn over 1500 underskrifter mot å øke prisen på busskortet.

– Vi har ikke møtt på noen som har vært uenige med oss, og har fått inn over 1500 underskrifter, så det viser at det er veldig mange som er opptatt av dette. Dette er noe som virkelig angår hverdagen til folk, så mange er veldig engasjerte, sier Eiterjord.

Underskriftene skal leveres til fylkespolitikerne i forkant av møtet i morgen, hvor busstakstene skal bestemmes.

Flere nyheter fra Rogaland