Etterforsker ungdomsranere i Stavanger

En 15 år gammel gutt ble sent lørdag kveld ranet og utsatt for vold av to gutter på 17 og 18 år på Storhaug i Stavanger sentrum. Ungdomsranere har slått til flere ganger i høst.

Breivikveien Storhaug, som begynner etter rundkjøringen, med det nye sykehjemmet på venstre side.

Ranet skjedde i Breiviksveien på Storhaug i Stavanger.

Foto: Kaj Hjertenes / NRK

Gutten ble slått i ansiktet av gjerningspersonene, men skal ikke være hardt skadd. Han ble også frastjålet flere eiendeler. Gutten er ikke kjent av politiet fra før.

Det opplyser operasjonsleder Olaug Bjørnsen til NTB. Hun kjenner ikke til om det er noen relasjon mellom de involverte.

De to mistenkte hadde løpt fra stedet, men ble raskt pågrepet av politiet. Senere kom også deler av ransutbyttet til rette.

Storhaug er en sentrumsnær bydel øst i Stavanger

Etterforsker ungdomsgjenger

Politiet vet ikke om det er en sammenheng mellom dette ranet og tidligere ungdomsran, som både jenter og gutter har stått bak i Stavanger.

– Men det blir en viktig sak å finne ut av, sier politiadvokat Sveinung Andersen i Sør-Vest politidistrikt.

Sveinung Andersen

Politiadvokat Sveinung Andersen i Sør-Vest politidistrikt skal undersøke om dette ungdomsranet har sammenheng med andre lignende ran i Stavanger denne høsten.

Foto: Thomas Halleland / NRK

– Og det er et gjengmiljø i Stavanger som driver på med dette, tydligvis?

– Vi har hatt noen tidligere tilfeller denne høsten, og dette er noe vi vil undersøke nærmerer nå da disse to personene er pågrepet, sier Andersen.

Har vært i klammeri med politiet før

18-åringen er satt i arrest, mens 17-åringen er overlatt til barnevernet. Begge er tidligere kjenninger for politiet i saker som blant annet involverer vinningskriminalitet og narkotika.

– Vi ser alvorlig på dette og har brukt mye tid og ressurser på det gjennom natten. Blant annet har vi ransaket flere adresser og funnet igjen noe av godset, i tillegg til at vi har tatt avhør, forteller operasjonsleder Olaug Bjørnsen til NTB.

Politiet skal også vurdere om verge skal involveres.

Ranet ble varslet klokken 23.10 lørdag kveld.

Nok en episode

I 23-tiden lørdag kveld fikk politiet melding om slagsmål ved Byterminalen i Stavanger. En gutt var slått i ansiktet av en ungdom på 18–19 år. Flere andre unge personer var også involverte.

Byterminalen

Byterminalen i Stavanger, like ved jernbanestasjonen i byen.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK