NRK Meny
Normal

Skyhøye tomtepriser

Dette er bolighøstens dyreste tomt. Prisantydningen er 14 milloner kroner for under ett mål.

Skyhøye tomtepriser

Denne tomten skal inneholde et rekkehus med fem boenheter. Prisantydningen i oljebyen Stavanger er 14 millioner kroner bare for tomten.

Foto: finn.no

Tomten ligger i bydelen Tasta i Stavanger og har hverken nærhet til havet eller strandlinje. Den skal bebos med et rekkehus som inneholder fem boenheter.

Prisantydningen er 13, 9 millioner. Tomten er den desidert dyreste i landet målt i størrelse av de omlag 1500 boligtomtene som pr i dag ligger ute for salg på finn.no.

I følge prospektet er tomten godkjent utbygd med samlet BRA på 807 m2 kvm. Fem boliger med bruttoareal på 161 m"2 skal bygges i rekke over 3 plan.

Les også – Boligprisene i Stavanger-regionen kan nå Oslo-nivå

Les også Kraftig økning i boligpriser

Prisvekst

Oljebyen Stavanger har opplevd en voldsom prisøkning på boliger de siste ti årene. Leilighetsprisene er nå de dyreste i landet. Også snitt prisen på eneboliger og rekkehus ligger langt over de fleste andre steder i landet.

Samtidig har boligbyggingen vært på et lavmål og antall ledige tomter er også få. Det har ført til et enormt press på boligmarkedet i en region hvor også befolkningsøkningen har vært skyhøy.

Les også Takker nei til jobb på grunn av dyr bolig

Les også Foreldre tar opp lån for barna

Få tomter

Kun en av de ni boligtomtene som er for salg i Stavanger har prisantydning under tre millioner kroner. Den er på under 300 m2 og er uten fastlandsforbindelse.

De øvrige tomtene som er regulert til ordinære eneboliger har en prisantydning på mellom tre og seks millioner kroner og er på mellom 600 m2 og 900 m2.

Les også Har delt ut én milliard i startlån

Les også 6 millioner er normalen