Verdenseliten samlet i Sørmarka Arena

På NRK1 kan du se skøyteløperne gli over isen i flere timer både lørdag og søndag, og NRK Rogaland sender i til sammen 6,5 timer på NRK P1.

Helt siden Sørmarka Arena åpnet for seks år siden har de drømt å få arrangere verdenscup. I dag gikk drømmen i oppfyllelse.

FOLKEFEST I STAVANGER: Publikum i Sørmarka Arena fredag. Verdenscupen på skøyter arrangeres i Stavanger fredag, lørdag og søndag.

Når verdenscupen arrangeres i Sørmarka Arena i Stavanger denne helga, teppebomber NRK både radio og TV med skøyter.

I tillegg til sendinga på NRK1 fra 14.30 til 18 begge dager, skal NRK Rogaland sende totalt 6,5 timer radio på P1 – fra 14.30 til 18 lørdag, og fra 14.30 til 17.30 søndag. (Fra 15.00 på DAB-kanalen NRK Sport.)

– Det er ikke hver helg, sjøl i vinterhalvåret, at NRK P1 trår til på denne måten, sier redaksjonssjef i NRK Rogaland, Lars Navestad.

Det er skøytefest i Stavanger! Her en liten bakomfilm uten filter. RADIO / TV FRA 15.30: http://www.nrk.no/1.12775918

Publisert av NRK Rogaland Lørdag 30. januar 2016

Radio og TV både lørdag og søndag

Fra 14.30 begge dager skal Øystein Ellingsen og Mari Friestad lede radiolytterne gjennom skøyteøvelsene. Hvert løp kommenteres av Olav Traaen og Arnfinn Fagerli, og Johan Mihle Laugaland er utegående reporter og tar temperaturen på publikum i Sørmarka Arena.

Til sammen 132 menn og 92 kvinner er påmeldt til det første verdenscupstevnet i den fem år gamle ishallen Sørmarka Arena. Ifølge Oddvar Sægrov, som sitter i markedskomiteen for verdenscupstevnet, har mange prioritert stevnet fordi det gir verdifulle poeng mot VM.

– Dette er den verdenscupen som samler alle nettopp fordi det er uttak til VM, sa han, og har også tro på at det blir satt flere rekorder i Stavanger denne helga.

Norske fans under verdenscup i skøyter i Sørmarka Arena

STEMNINGSRAPPORT: Slik så det ut da verdenseliten gikk på skøyter i Sørmarka Arena lørdag.

Sportssjefen: – 30 medarbeidere bak TV-sendinga

– Jeg skal ikke påstå at skøyter er best på radio, men det er ganske bra på radio. En slik happening viser at folk i Rogaland er litt sultefora på å være med på vinteridrett, og skøyter er det eneste som går an å avvikle her, sier Navestad.

Sportssjef i NRK, Rune Haug, er vant til å sende skøyteverdenscup på TV, men fra Hamar – ikke Stavanger.

– Det er alltid spennende å skulle produsere fra et nytt sted. Vi har litt over 30 medarbeidere på plass for å produsere denne sendinga, sier han.

Det er ennå ledige billetter til arrangementet, men for et par dager siden var de fleste sitteplassene allerede solgt.

OBS! Siden håndballandslaget tapte semifinalen fredag kveld, og skal spille bronsefinale søndag, går denne kampen på NRK P1 fra klokka 15 i stedet for verdenscupen på skøyter. Skøytesendinga på radio fortsetter på DAB-kanalen NRK Sport. Skøytesendinga på TV fortsetter på NRK1.

I helga arrangeres verdenscup i hurtigløp på skøyter for første gang i Sørmarka Arena i Stavanger.