NRK Meny
Normal

Tre sauer døde, de andre er berget ut

Rundt 100 sauer falt ned i en gjødselkum i Kyllesveien i Sandnes. Årsaken var at gulvet i driftsbygningen der sauene oppholdt seg kollapset.

Sauer i gjødselkum

Brannvesenet melder at henimot 100 sauer har falt ned i en gjødselkum i Kyllesveien i Sandnes. Årsaken er at gulvet i driftsbygningen der sauene oppholdt seg kollapset.

Foto: Ronny Hjertås

NRK sin reporter på ulykkesstedet melder klokken 11:00 at tre av sauene døde, mens de andre berget ut. Tre personer er sendt til legevakten for sjekk etter å ha pustet inn gjødselgass under bergingsaksjonen.

Dykkere skal berge sauer

Brannvesenet sender inn dykkere for å berge sauene som har havnet i gjødselkummen.

Foto: Ronny Hjertås

Dykkere fra brannvesenet jobbet for fullt med å berge flest mulig sauer. En times tid etter at gulvet brøt sammen viste det seg at tre av sauene i gjødselkummen var døde, mens de andre var berget ut.

– Et sjokk

– Jeg kom for å vaksinere sauene. Vi samlet dem så de sto tett. Plutselig hørte vi et brak, og så lå der rundt 100 sauer i gjødselkummen.

Det forteller veterinær Sveinung Haukalid som kom til gården på Kylles i Sandnes mandag formiddag.

– Det var et sjokk. Vi var litt handlingslammet først. Vi fant med en gang ut at dette klarer vi ikke selv. Vi ringte til brannvesenet og til naboer. Det gikk kort tid, så kom det folk til plassen, sier Haukalid.

Eldar Melbø Kyllesø

Eldar Melbø Kyllesø var en av naboene som kom til for å hjelpe til med å berge sauene. Hør intervju med han her.

Snarrådig bonde

Han synes det er positivt at ikke flere enn tre sauer døde i ulykken.

– Med en gang det skjedde, trodde jeg at veldig mange av dem ville dø, men bonden var snarrådig og tappet ut en del gjødsel. Det var en meter dypt i starten, så åpnet han en luke her. Da ble det redusert ned til rundt 60 centimeter, i løpet av et par minutter fikk de holdt over gjødselen og beina i bakken, sier Haukalid.

Politiet opplyser at Mattilsynet også er varslet om det som har hendt på Sandnes.

Tre sauer døde i ulykken i Sandnes

Tre sauer døde da gulvet i driftsbygningen kollapset og henimot 100 sauer raste ned i en gjødselkum.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK