NRK Meny
Normal

Oilers spår en tøff semifinale mot Lillehammer

Stavangerlaget har møtt LIK i sluttspillsammenheng to ganger tidligere, og både i 2010 og 2012 var det Oilers som vant og gikk videre i NM. Likevel mener oilersspillerne at Lillehammer er et godt lag som de må passe seg for.

Publikum oilers

ARKIVFOTO: Det er solgt rundt 3100 billetter til kampen mot Lillehammer i kveld, ifølge markedsavdelingen til Oilers.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

I kveld droppes pucken i den første semifinalekampen mellom Oilers og Lillehammer i år, og hjemmelagets keeper, Ruben Smith, spår en tøff og jevn kamp.

Ruben Smith, Oilers-keeper

Oilerskeeper Ruben Smith mener LIK er tøffe motstandere.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Det blir kjekt å komme i gang igjen etter halvannen ukes opphold. Samtidig så vet vi at vi må være på tå og hev fra start hvis vi skal vinne. Lillehammer er gode, sier Smith til NRK.

For selv om Oilers slo Lillehammer i fire av fem kamper i årets seriespill, så er keeperen klar på at bortelaget ikke må undervurderes.

– Flere av kampene i serien var svært tette. Det er vanskelig å stenge målet når vi spillet mot LIK, sier han.

Håper på mye liv i arenaen

Smith er klar på at det er viktig for laget at mange publikummere kommer til arenaen i kveld.

– Selv om ingenting avgjøres i kveld, er det viktig å få en god start og vinne den første semifinalekampen. Vi håper på mye heiing og liv, sier han.

Oilers har møtt Lillehammer sluttspillsammenheng to ganger tidligere, både i 2010 og 2012, og begge gangene gikk stavangerlaget seirende ut av «best av sju»-serien..

Peter Lorentzen

Peter Lorentzen er klar på at Oilers vinner i kveld.

Foto: Skibstad, Kent / NTB scanpix

– Jeg er veldig spent og fokusert før kveldens kamp. Det er vi også nødt til å være, for Lillehammer er et bra lag. Nå må vi være 100 prosent på for at vi skal vinne kampene i semifinalen, sier løper Peter Lorentzen til NRK.

Sikker på seier

I ettermiddag var det solgt 3100 billetter til kampen, ifølge Tonje Tuntland i markedsavdelingen til Oilers. Lorentzen er skråsikker på at publikum får se laget sitt vinne.

– Vi er bedre enn LIK, og det skal vi bevise i kveld. Vi vil til finalen, og der kommer vi hvis vi spiller slik vi kan og skal spille, sier han.

Samtidig som pucken droppes i Stavanger, droppes det en annen puck på Jordal Amfi. Vålerenga tar imot Storhamar i den andre NM-semifinalen.