NRK Meny
Normal

-Gjør sterkt inntrykk

-Ringte hjem og varslet at vi var i god behold, sier festivaldeltakere.

Norway Rock Festival, Kvinesdal

Tragedien på Norway Rock Festival i Kvinesdal har gjort sterkt inntrykk på festivaldeltakerne.

Foto: Vidar Eidhammer

Meldingen om at to er omkommet og åtte andre brakt til sykehus har gjort sterkt inntrykk på deltakerne i rockefestivalen i Kvinesdal.

De nærmeste naboene til ulykkesbussen var en gruppe fra Karmøy som bor i to store bobiler.

Ingen av dem hadde sett eller merket noe spesielt før det plutselig var både politi og ambulansepersonell rundt bussen, sier Arild Tønnesen til NTB. Han sier de fikk gåsehud og ble sterkt påvirket da tragediens omfang etter hvert gikk opp for dem.

Trodde de avlyste

-Vi ringte selvsagt hjem og varslet at vi var i god behold og vi regnet også med at arrangementet ville bli avlyst på grunn av tragedien, sier Tønnesen. Han mener alle som er til stede under festivalen er sterkt berørt av det inntrufne. Samtidig var det lørdag kveld stor usikkerhet knyttet til hva som hadde skjedd.
-Ryktene går, men vi velger å tro at det dreier seg om en ordinær ulykke, sier Tønnesen.

-Trøster hverandre

Mens musikken dundrer i bakgrunnen sto mange unge mennesker lørdag kveld og gråt åpenlyst på festivalcampen. De holdt rundt hverandre og ventet på nærmere informasjon om hva som hadde forårsaket tragedien.

De omkomne er også fra Rogaland. De tilhørte et selskap der de fleste kommer fra Oltedal i Gjesdal kommune. Bussen de omkomne var med i er en moderne dobbeltdekker. Politiet foretok lørdag kveld omfattende undersøkelser i bussen med sikte på å fastslå hva som egentlig har skjedd.

Ambulansehelikoptre Kvinesdal
Foto: Lars Eie / NRK