NRK Meny
Normal

- Viktig å avsløre drapsmannen

Aktoratet i Nokas-saken vil sette inn mye krefter på å få avslørt hvem som drepte politimannen Arne Sigve Klungland.

I tingretten ble alle de 11 hoved-tiltalte gjort ansvarlige for drapet på Klungland. For aktoratet var mottoet "en for alle, alle for en", noe som ble kraftig kritisert av forsvarerne.

Men selv om ingen enkelt-raner er tiltalt for selve drapet, er det viktig for aktoratet å avsløre drapsmannen. Det sier statsadvokat Tor Christian Carlsen:

- Det er viktig rent strafferettslig å få avklart hvem skytteren var, og det er viktig av hensyn til straffereaksjonen, mener Carlsen.

Han tror også det betyr mye for folk flest at drapsmannen blir avslørt.

- Det er viktig for opinionen å få svar på hvem som løsnet skuddene, sier statsadvokaten.

Pekte ut Schumann

I sin avslutningsprosedyre i tingretten, gikk aktoratet svært langt i å antyde at det var Kjell Alrich Schumann som avfyrte de dødelige skuddene mot kommandobilen til Arne Sigve Klungland. Men aktoratet innrømmet samtidig at de ikke hadde gode nok bevis for dette.

I tingretten var det heller ingen av de tiltalte som ville peke ut drapsmannen, men i etttertid har både Lars-Erik Andersen og Erling Havnå sagt at det var Schumann som avfyrte skuddene.

Aktor Tor Christian Carlsen har derfor større tro på at drapsmannen vil bli avslørt i løpet av ankebehandlingen i lagmannsretten, som starter på Forus mandag:

- Sterkere sak

- De tilståelsene som er kommet, gjør at vi - etter vår oppfatning - har en sterkere sak nå enn i tingretten, sier Carlsen.

- Alle tiltalte som mener å ha opplysninger om hvem skytteren er, vil være viktige i jakten vår på å prøve å få bevist ut over rimelig tvil hvem det var som fyrte av skuddene, sier statsadvokaten.