- Vi burde stilt flere spørsmål

Ridvan Halimi ble sjokkert da han skjønte hvor omfattende Nokas-ranet skulle være: - Jeg ble satt ut da jeg så antall mennnesker og antall våpen.

Ridvan Halimi
Foto: NRK

Det sa Ridvan Halimi da aktoratet fortsatte utspørringen av ham i Nokas-rettsaken i formiddag.

Han fortalte om forberedelsene i leiligheten til David Toska i Smeaheia dagen før ranet, da han for alvor skal ha forstått hvilke dimmensjoner Nokas-anslaget skulle ha. Leiligheten var full av personer, av skytevåpen, av ammunisjon og av annet ransutstyr.

- Jeg skulle ønske at noen av oss hadde spurt hva vi egentlig drev med, sa Halimi stille.

Navngir ingen andre

Gjennom hele saken i tingretten nektet Halimi for å ha vært med på ranet, men i sommer innrømmet han at han var medlem av Toskas ranslag, og oppgaven hans var først og fremst å bære bagger med ransutbytte ut i fluktbilene.

Men selv om Ridvan Halimi har fortalt om sin egen rolle, nekter han konsekvent å navngi andre personer i saken. Begrunnelsen er at han vil legge saken - og sin kriminelle fortid - bak seg:

- Jeg har tatt et standpunkt. Jeg vil bli ferdig med hele det miljøet og alt jeg har gjort før. Og det handler ikke bare om å tilstå og sone straffen sin, sa Ridvan Halimi til aktor Tor Christian Carlsen.

- Jeg regner med at du vet hvordan det er. Selv om man avtjener sin straff i fengselet, så er man ikke ferdig med de menneskene i den verdenen. Jeg ønsker derfor ikke å gå inn på verken de som sitter her, eller de som ikke sitter her, sa Halimi.

- Tre trakk seg

Ridvan Halimi fortalte også at tre personer trakk seg fra ranslaget ettermiddagen før ranet. Men heller ikke disse tre ønsker Halimi å navngi.

- Sitter noen av dem på tiltalebenken? spurte aktor.

- Det ønsker jeg ikke å gå inn på. De som trakk seg, var jo med helt til søndag, så de er jo ikke helt uskyldige, svarte Ridvan Halimi.