- Vi bommet litt på størrelsen

Både størrelsen og plasseringen av et skilt for Sokndal provoserer egersunderne.

Skilt Sokndal
Foto: Øystein Ellingsen / NRK

De nye skiltene ved innfartsveiene til Egersund, med skriften” Sokndal, severdighet Sogndalsstrand,” viser seg å være for store.

Skiltene vekker harme blant egersundere. Frp-politiker Wenche Hafnes Andersen tok saken opp i forrige formannskap. Hun mener turister og næringssjåfører kan misforstå, og tro de kjører inn i Sokndal, før de kommer til Egersund. Hafnes Andersen har mottatt mange reaksjoner fra publikum.

- Når Sogndalskiltet er omtrent en tredjedel større enn opplysningstavla som skal dekke Bryne, Egersund og Sokndal, så synes jeg det blir litt feil proporsjoner. Jeg har ikke noe imot skiltet, jeg er imot plasseringen av det.

Bedre skilting

Det er Sokndal kommune som har bestilt skiltene. Næringssjef Nils Jacobsen i den fraflyttingstruede kommunen har tidligere mobilisert sokndølene kraftig i blant annet avstemninger om beste bygd og lignende. De store skiltene med navnet ”Sokndal” ved innfartsveiene til Egersund skal gjøre kommunen enda mer kjent.

- Vi har tatt kontakt med vegvesenet mange ganger fordi vi ønsket bedre skilting til Sokndal. Tidligere har det vært skilting til Hauge i dalane. Vi har fått omgjort det til Sokndal fordi vi bruker Sokndal i profileringen. I tillegg har vi ønsket å få brukt severdighetsskiltet Sogndalstrand, sier Jacobsen.

Fjernes ikke

De nye skiltene med navnet Sokndal er satt opp på Krossmoen,på R 44 ved Tengselva og på F 502, på vei fra Eigerøy til Egersund.

Skiltene er 1,75 meter høye, gule med brunt felt for severdighet ”Sogndalsstrand” i midten,og står på 5 meter høye skiltpåler. Nå innrømmer skiltansvarlig Dag Øveland i Statens vegvesen at skiltene er for store, og at vegvesenet har gjort en feil.

- Vi har antageligvis bommet litt når det gjelder størrelsen.

- Kan det være aktuelt å fjerne skiltene?

- Jeg får ikke håpe det. Det koster tross alt en del penger. Selve skiltplaten koster 5000 - 6000 kroner, pluss arbeid.

I Egersund er i allefall skiltingen blitt lagt merke til. Hafnes Andersen synes Sokndal kommune bør vite hvor de selv holder til, og skilte ut derfra.

- Man må først ta den byen man først kommer til, så kan det skiltes for det som kommer etterpå.