- Vet ikke hvor Hani er

Nokas-tiltalte Ikmet Kodzadziku sier han ikke vet hvor den siktede kameraten Jusuf Hani befinner seg. - Men jeg håper han har det bra.

Ikmet Kodzadziku
Foto: NRK

Ikmet Kodzadziku var sammen med Jusuf Hani i Stavanger da Nokas ble ranet. Ifølge Kodzadziku skulle de to levere et parti kokain til en ikke navngitt person i Stavanger.

Påtalemyndigheten mener derimot at de to kameratene var i Stavanger for å rane Nokas.

Kodzadziku har sittet i fengsel siden dagen etter ranet. Hani har vært på rømmen.

 

- Han er uskyldig

Da aktor Arild Dommersnes startet sin utspørring av Ikmet Kodzadziku i dag tidlig, etterlyste han Hani.

- Jeg vet ikke hvor han er, men jeg håper han har det bra. Han er like uskyldig i denne saken som jeg, sa Kodzadziku.

Etter det NRK kjenner til, tror politiet at Jusuf Hani oppholder seg i hjemlandet Makedonia, et land Norge ikke har utleveringsavtale med.

Ikmet Kodzadziku står fast på at han og Hani kjørte fra Gøteborg, via Kristiansand og til Stavanger for å levere narkotika helgen før ranet. Og samme formiddag som Nokas-ranet skjedde - 4. april 2004 - reiste de to tilbake til Sverige.

Men 26-åringen nekter konsekvent å navngi den personen i Stavanger som de leverte narkotikaen til, og som de angivelig overnattet hos og spiste frokost hos samtidig som David Toska og mannskapet hans inntok tellesentralen i Stavanger sentrum.

Frykter hevn

Ifølge Kodzadziku er det to grunner til at han holder tett: Han frykter hevn fra personer i dette narkotikamiljøet, og han er sikker på at kontaktmannen i Stavanger uansett aldri vil bekreftet at han hadde beslk av Kodzadziku og Hani.

Ikmet Kodzadziku vil ikke en gang fortelle hvor mye narkotika de leverte.

Gjennom hele sin forklaring har 26-åringen konsekvent omtalt sine angivelige narkotikakontakter som "person 1", "person 2" og "person 3".