- Utfordring å holde meg skadefri

Fulham's Brede Hangeland var mandag en snartur hjemme i det som kan bli en av hans travleste fotballhøster.

Brede Hangeland åpner Actionball-hall i Sandnes

Brede Hangeland var svært populæt blandt de yngre fotballspillerne i Sandnes mandag.

Foto: Jørn Kaarstad / NRK

Fulham har klart å kvalifisere seg for europacup-spill denne høsten.

Hittil har laget spilt seks kamper på tre uker - altså to kamper i uken, og slik vil det bli resten av høsten.

- Utfordringen denne høsten med et så travelt kampprogram blir å klare å restituere meg etter hver kamp, og holde meg skadefri, sier Hangeland til NRK.

Saken fortsetter under bildet.

Jørgen Tengesdal, Brede Hangeland og Øyvind Svenning.

Kameratene Jørgen Tengesdal, Brede Hangeland og Øyvind Svenning er også blitt foretningspartnere.

Foto: Jørn Kaarstad / NRK

Mandag åpnet han sammen med kameratene og de nye foretningspartnerne Jørgen Tengesdal og Øyvind Svenning et nytt treningstilbud - Actionball på nye Tennisland i Sandnes.

Hangeland tok seg tid til å møte igjen sine tidligere lagkamerater i Viking, og håper det nye treningstilbudet der det er mulig å trene fotball innendørs skal bli en suksess.

Landslag og VM-kvalifisering

Fulham har åpnet årets Premier Leauge med en seier og to tap, men har altså klart å kvalifisere seg til europacup-spill.

Samtidig skal Norge spille den helt avgjørende VM-kvalifiseringskampen mot Island lørdag - en kamp landslaget må vinne for å holde liv i VM-drømmen.

- Kampen mot Skottland viste at laget bør være god nok til å vinne de to siste kampene mot Island og Makedonia, og kanskje klare 2.plassen i puljen. Vinner vi ikke disse to kampene viser dette bare at vi ikke har noe i et VM å gjøre, sier Hangeland.

Fulham-proffen sier det viktigste nå er at landslaget fortsatt har noe å spille for, og at laget får tilbake en skadefri John Carew (Aston Villa).

- Jeg spilte mot Carew søndag, og det var som å spille mot et godstog. Jeg er glad han er på mitt lag og ikke på laget til motstanderen på lørdag, sier Hangeland.

Ingen overgang

Spekulasjonene har vært mange i sommer om at Brede Hangeland var på vei til en annen klubb i England. Nå stenges snart overgangsvinduet, noe Hangeland er glad for.

- Det skal bli godt å slippe mer mas om dette. Jeg har ikke brukt mye tid og krefter på spekulasjonene. Jeg vil bruke kreftene på banen og ikke det som står i avisene, sier Hangeland.

Og Hangeland er ikke imponert over avisene som har lansert alle ryktene om at hans tid i Fulham var over.

- Avisene har vist stor oppfinnsomhet i sommer når de har hatt lite å skrive om. Men det får vi bare leve med, sier Hangeland.