- Tvang burde vært vurdert

Forsvarer til en av de tiltalte i mishandlingssaken sier hun ikke kan begripe hvordan Stavanger kommune kan si at tilbudet til klienten hennes var godt nok.

Anne Kroken

Forsvarer til en av de tiltalte i mishandlingssaken, Anne Kroken, sier hun ikke kan begripe hvordan Stavanger kommune kan si at tilbudet til klienten hennes var godt nok.

Foto: NRK

– Han burde hatt strengere rammer. Han burde ikke hatt anledning til å være borte i ukevis fra botilbudet sitt.

Det sier Anne Kroken som er forsvarer for den 25 år gamle mannen som er av de fem tiltalte i mishandlings-saken fra Kampensgate i Stavanger.

Les også: – Det mest spesielle tilfellet jeg har sett

Les også: 25-åringen var sett på som farlig

Mishandlingen i leiligheten endte med at 28 år gamle Jonny Risvik ble funnet død fredag 13.august 2010. De fem tiltalte er i alderen fra 16 til 26 år gamle.

Tok ikke medisinene sine

I Stavanger Tingrett har det kommet fra at den 25 år gamle mannen i lange perioder ikke tok medisinene som skulle dempe den aggressive oppførselen hans.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Dødsfall på Kampen

Jonny Risvik ble funnet død i en leilighet i dette huset i Kampensgate fredag 13.august i fjor.

Foto: NRK

– Jeg er forundret over at dette kunne passere, at det ikke er blitt reagert på dette er jeg veldig forundret over, sier Kroken.

Les også: - Sa blåmerkene skyldtes bytur

Les også: – Han var eit mobbeoffer

Per Harr, direktør for oppvekst og levekår i Stavanger kommune forklarte at det ikke var mulig å tvangsmedisinere mannen.

- Den tiltalte 25-åringen har fått noe av det beste tilbudet kommunen har. Faglig solid. Vilkårene for tvangsmedisinering har ikke vært tilstede. Det er strenge vilkår for bruk av tvang. Det var ikke hjemmel for tvangsmedisinering, sa Harr.

– Aggressiv og voldelig

I juli tok han bare halvparten av medisinene sine. Det var store avvik også i august da dødsfallet skjedde. I retten blir 25-åringen beskrevet som en mann med lav selvtillitt, aggressiv og voldelig, sosialt svak og seksuelt avvikende.

Les også: – Han var eit mobbeoffer

Les også: Ber aktor trekke saken mot en av de tiltalte

– Det at tilbudet fra kommunen var godt nok det kan jeg ikke begripe. Nå vet vi hva som har skjedd, og da jeg ikke forstå hvordan noen kan si at tilbudet til denne personen har vært godt nok, sier Kroken.