Hopp til innhold

- Steng tilgangen til nettspill

Eneste måte å begrense spillavhengighet mener fagfolk.

Nettspill
Foto: www.colourbox.com

- Staten må stenge tilgangen til nettspill i Norge. All erfaring viser at stopp i tilgangen på spill begrenser spillavhengigheten, sier klinisk sosionom ved Blå Kors sin poliklinikk i Sandnes Elsa Kvam.

LES: Vil forby nettspel

Blå Kors-klinikken har gjort seg sine erfaringer med å begrense tilgangen. Da spilleautomatene ble fjernet i fjor sommer, ble det full stopp i antall henvendelser fra spillere som trengte hjelp.

- Vi så at henvisningene forsvant, og alt tyder på at problemet også ble borte.

Ber om hjelp

Mens de automatavhengige er blitt en saga blott, er det nettspillere som nå ber om hjelp ved Blå Kors sin poliklinikk i Sandnes.

Kvam sier at Baasland-saken, der Bjarte Baasland spilte bort 60 millioner kroner uten at noen reagerte, viser hvor kyniske nettspill-selskapa er.

- Selskapene tenker bare på egen vinning og er uten tanke for omkostningene for de det gjelder.

Krisemøte

Nettspill-selskaper i Norge satt søndag ettermiddag i krisemøte etter avsløringer av omstridte metoder hos nettspillselskapet Bet365 i forbindelse med Bjarte Baasland-saken, skriver Aftenbladet.no.

- Dette er skadelig for hele bransjen, ikke bare for Bet365, sier Hans Martin Nakkim, markedsansvarlig i det Malta-registrerte spillselskapet Betsson.

Sammen med de andre selskapene jobber Betsson med å få legalisert nettgambling under paraplyen ansvarlig spill.

Tilbyr bonus

I helgen kom det fram at nettspill-selskapene har utspekulerte metoder for å holde på kundene sine. Kvam er godt kjent med framgangsmåten gjennom sine klienter.

- Vi har flere som har sagt at de har fått satt inn penger på konto fra spillselskapene når de har hatt en rolig periode. Det er flere som sier at de da havner utpå igjen. Jeg sammenligner det med å gi stoff til rusavhengige som har prøvd å slutte for å få de på igjen.