Hopp til innhold

- Startlån er ikke nok

Boligprisene er så høye at folk med «vanlig økonomi »trenger kommunal bolig.

Salg av bolig

Boligprisene på Nord-Jæren er nå så høye at sjøl ikke startlån fra kommunen er nok til at folk greier å skaffe seg bolig.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Boligprisene på Nord-Jæren er nå så høye at sjøl ikke startlån fra kommunen er nok til at folk greier å skaffe seg bolig.

I fjor fikk 236 husstander i Sandnes til sammen 205 millioner kroner i hjelp til å dekke egenkapitalkravet for å få banklån.

Les også: Startlån presser opp boligprisene

Les også: Boligprisene fortsatte oppover

Men nå må flere likevel gi opp boligdrømmen, sier Arne Buchholdt Espedal som representerer Arbeiderpartiet i kommunens helse- og sosialutvalg.

– Startlån har jo tidligere vært et veldig godt hjelpemiddel, men nå begynner vi å se tegn til at folk ikke klarer å skaffe seg bolig, selv med startlån, sier Buchholdt Espedal.

– Folk som du ikke ville trodd hadde problemer

Problemene med å kjøpe bolig rammer nå nye grupper.

– Det er ikke nødvendigvis folk som du ville trodd hadde problemer med dette. Det trenger ikke være mer enn at du har to i en familie med relativt lave inntekter, eller en alenemor eller alenepappa for eksempel, Buchholdt Espedal.

Les også: Venter prisrekord i februar

Les også: Halvparten koster minst 6 millioner

AP-politikeren sier at det å skaffe folk boliger har vært et av de store satsingeområdene i Sandnes i denne valgperioden.

– Vi har bygget masse boliger og kjøpt inn masse boliger til utleie. likevel ser vi at ventelistene ikke synker fordi det er så mange nye som kommer inn, sier han.

Flere nyheter fra Rogaland