- Startlån er ikke nok

Boligprisene er så høye at folk med «vanlig økonomi »trenger kommunal bolig.

Salg av bolig

Boligprisene på Nord-Jæren er nå så høye at sjøl ikke startlån fra kommunen er nok til at folk greier å skaffe seg bolig.

Foto: Larsen, Håkon Mosvold / SCANPIX

Boligprisene på Nord-Jæren er nå så høye at sjøl ikke startlån fra kommunen er nok til at folk greier å skaffe seg bolig.

I fjor fikk 236 husstander i Sandnes til sammen 205 millioner kroner i hjelp til å dekke egenkapitalkravet for å få banklån.

Les også: Startlån presser opp boligprisene

Les også: Boligprisene fortsatte oppover

Men nå må flere likevel gi opp boligdrømmen, sier Arne Buchholdt Espedal som representerer Arbeiderpartiet i kommunens helse- og sosialutvalg.

– Startlån har jo tidligere vært et veldig godt hjelpemiddel, men nå begynner vi å se tegn til at folk ikke klarer å skaffe seg bolig, selv med startlån, sier Buchholdt Espedal.

– Folk som du ikke ville trodd hadde problemer

Problemene med å kjøpe bolig rammer nå nye grupper.

– Det er ikke nødvendigvis folk som du ville trodd hadde problemer med dette. Det trenger ikke være mer enn at du har to i en familie med relativt lave inntekter, eller en alenemor eller alenepappa for eksempel, Buchholdt Espedal.

Les også: Venter prisrekord i februar

Les også: Halvparten koster minst 6 millioner

AP-politikeren sier at det å skaffe folk boliger har vært et av de store satsingeområdene i Sandnes i denne valgperioden.

– Vi har bygget masse boliger og kjøpt inn masse boliger til utleie. likevel ser vi at ventelistene ikke synker fordi det er så mange nye som kommer inn, sier han.