- Spesielt å møte Solskjær

Åge Hareide lover uansett at han og Viking skal gjøre alt for å sikre tre poeng i kveld.

Åge Hareide og Ole Gunnar Solskjær foran kampen mot Russland i april 2004

I kveld møter Viking-trener Åge Hareide en av sine gamle elever når Molde besøker Viking stadion i den siste kampen i tredje serierunde.

Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

I kveld møter Viking-trener Åge Hareide en av sine gamle elever når Molde besøker Viking stadion i den siste kampen i tredje serierunde.

Hareide har trent Molde-trenar Ole Gunnar Solskjær både i klubb og på landslag,

– Vi hadde en veldig fin tid sammen i Molde i 1995, 96 før han dro til Manchester United. Jeg har hatt kontakt med ham i perioden der borte, snakket mye med han og hatt han i landslaget. Vi har et godt forhold, sier Hareide til NRK.

– Klart det er spesielt

Åge Hareide har i perioden som Molde-trener fra 1985 til 1997 møtt Viking 16 ganger.

Statistikken forteller om et jevnt styrkeforhold. Hareide vant sju av kampene med Molde. Han tapte like mange, mens to Molde-Viking oppgjør endte uavgjort.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Åge Hareide

Viking-trener Åge Hareide lover å gjøre alt for at laget skal sikre seg tre poeng mot Molde mandag kveld.

Foto: Hansen, Alf Ove / Scanpix

– Det vil alltid være spesielt å møte Molde. Jeg har spilt flesteparten av mine kamper i Molde, trent dem i to perioder og er æresmedlem i klubben. Det er klart det er spesielt, sier Hareide.

Viking-treneren unner Romsdalslaget alt godt, unntatt i møtene med Viking.

– Når Viking er oppe i duellen, så er det her jeg har min jobb. Vi skal gjøre alt vi kan for å hente tre poeng, sier Hareide.

– Tror ikke på repise av Vålerenga-kampen

I serieåpningen møtte Viking et defensivt dyktig Vålerenga-lag som stjal med seg alle poengene etter gode kontringer. Hareide tror ikke Solskjær og Molde vil klegge seg bakpå på samme måten som Vålerenga.

– Jeg tror ikke de er like dyktige til å gjøre det. Hvis de forsøker å gjøre det, tror jeg ikke de er like flinke i det defensive arbeidet som Vålerenga. Det er mange gode fotballspillere i Molde, men jeg tror det laget er mer giret på å spille sitt eget spill enn å stenge av for oss, mener Viking-treneren.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Valon Berisha jubler etter sitt første seriemål.

Valon Berisha, til høyre, tror det mest effektive laget vinner i kampen mellom Viking og Molde.

Foto: Andersen, Aleksander / Scanpix

– De som er mest effektive vinner

Vikings Valon Berisha er ikke blant de mange unge fotballspillerne som ble United-tilhengere da Solskjær var på topp.

– Første gang jeg møtte ham var på Solskjær-skolen. Så jeg kjenner han jo litt. Jeg vet han er en god trener, sier Berisha.

Han tror det laget som utnytter sjansene best vinner i kveld.

– Jeg tror det blir en veldig bra, åpen kamp. De liker å spille, vi liker å spille. Det kommer til å bli mange sjanser begge veier. De som er mest effektive vinner, tror Berisha.