NRK Meny
Normal

- Som å vinne i lotto

De tre fiskekameratene hadde aldri trodd at de skulle ha så mye flaks med laks.

Fiskelykke

Kåre Sørensen poserer sammen med fangsten etter at han, Kristoffer Sørensen og Samir Gastan fikk sju laks på noen få timer på en hemmelig fiskeplass.

Foto: Samir Gastan

Sju laks på tilsammen 35 kg ble den pene fangsten en ettermiddag i forrige uke. Den største laksen var på 6,8 kg. Hvor laksen er fisket vil ikke fiskekameratene si.

- Det er et sted i Rogaland. Vi har fisket laksen i sjø, men hvis vi sier hvor det er, så kommer det et rush av folk som vil fiske. Vi vil gjerne holde kunnskapen om den gode fiskeplassen for oss selv, sier Samir Gastan.

De tre ble overrasket selv over fangsten. Stedet er ikke kjent for å være en god fiskeplass, men så feil kan man ta.

- Vi dorget etter fisken, og det er den yngste av oss, Kristoffer Sørensen på 13 år som fikk flest. Han fikk tre eller fire av laksene, sier Gastan.

Bare en av laksene var oppdrettslaks. Resten villaks.

- Det er lett å se. Den minste var oppdrettslaks, sier Gastan som er en dreven laksefisker som helst fisker i elv. I år har han tatt en laks på 8,1 kg i Dirdalselva.

- Jeg liker best å fiske i elv, men det var veldig kjekt med denne fangsten i forrige uke. Vi snakket om det etterpå at vi burde spilt lotto den dagen, så mye flaks som vi hadde.

Planene for hva laksen skal brukes til er allerede lagt. Den skal i første omgang røykes.