NRK Meny
Normal

- Skaper frykt på Karmøy

De ansatte ved Hydro Aluminium må få svar raskt, mener fagforeningsleder.

Produksjonshallen Hydro Karmøy

Hydro-ledelsens signaler om å stenge ned Søderberganlegget tidligere enn først planlagt, skaper frykt blant de 450 ansatte ved anlegget.

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

Hydro-ledelsens signaler om å stenge ned Søderberganlegget tidligere enn først planlagt, skaper frykt blant de 450 ansatte ved anlegget.

Det sier leder for Alnor Kjemiske Fagforening, Sten Roar Martinsen.

I går kom det frem at Hydro vurderer nedstenging av hele Søderberg, enten midlertidig eller på permanent basis.

Fagforeningene foreslår å ta ut to seksjoner av Søderberg så lenge krisen varer, slik blant annet Elkem Mosjøen vil gjøre. Da vil ikke de ansatte bli berørt.

- Skaper både frykt og flukt

- Dette skaper både frykt og flukt. Vi har hatt en usikker periode og dette skaper helt sikkert enda mer usikkerhet blant de ansatte. Vi er avhengige av at vi klarer å gi de personene dette angår noen klare svar i løpet av ikke altfor lang tid. De må få vite hva som blir fremtiden for denne fabrikken, sier Martinsen.

Søderberganlegget ved Hydro Aluminium på Karmøy skal etter planen stenges for godt i slutten av 2009. Fagforeningslederen mener likevel at Hydroledelsen må se lenger enn finanskrisen og foreslår å ta ut to seksjoner i Søderberganlegget mens krisen pågår.

- En vanskelig situasjon

Informasjonssjef i Hydro, Lars Nermoen, forstår at de ansatte er urolige. Han kan likevel ikke svare på om Hydro vil vurdere forslaget fra de tillitsvalgte.

- Uansett hvilke tiltak som vurderes som nødvendige og riktige så er det vårt mål å gjennomføre dem i samarbeid med de ansatte. Vi vil vurdere alle muluigheter, men jeg vil samtidig understreke at dette er en vanskelig situasjon. Vi har ennå ikke tatt noen beslutninger om hva som skal gjøres, sier Nermoen.