- Rogaland er midt i smørøyet

Trond Giske er optimist på vegne av fylket, men han er mindre opptatt av oljenæringen enn oljefolkene kunne ønske seg.

Næringsminister Trond Giske

Næringsminister Trond Giske mener Rogaland er et kjerneområde innenfor de næringene som er utpekt som satsingsområder her i landet.

Foto: Ole-Andre Lagmanndokk / NRK

Trond Giske mener Rogaland er et kjerneområde innenfor de næringene som er utpekt som satsingsområder her i landet.

Næringsministeren møtte politikere og næringslivsledere på Solamøtet mandag morgen.

– Skreddersydd for Rogaland

Han mener at listen over satsingsområder i Norge nærmest er skreddersydd for Rogaland.

– Når man ser på de fem satsingsområdene som Norge har i næringspolitikken, skulle man nesten tro at det var Rogaland som hadde skrevet den, sier Giske til NRK.

Dersom Norge skal lykkes, må Rogaland lykkes.

Trond Giske, næringsminister

Næringsministeren peker på at fylket står veldig sterkt innenfor de maritime næringene.

– Det gjelder det marine, med sjømat og fisk og hele det biologiske mangfoldet i havet. Det er olje og gass. Det er miljøteknologi, og ikke minst reiseliv ,hvor kysten jo er helt enestående, sier Giske.

Næringsministeren mener at Rogaland har alt som skal til innenfor disse satsingsområdene.

– Dersom Norge skal lykkes, må Rogaland lykkes, sier Giske.

– Store utbygginger i vente

Næringsminsietern brukte lite tid i foredraget sitt til å snakke om oljenæringen. Han mener likevel at den fortsatt vil være viktig for fylket.

– Noen tror jo at olje og gassalderen i Norge er på vei over, men vi har store utbygginger i vente, ikke minst etter at vi fikk på plass delelinjeavtalen med Russland, sier Giske til NRK.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Solamøtet

Gunnar Berge og de andre deltakerne på Solamøtet fikk ikke høre mye om oljenærings fremtid i næringsminsterens foredrag.

Foto: Ole-Andre Lagmandokk / NRK

– Viktig at vi har en offensiv regjering

Avtroppende Stavanger-ordfører Leif Johan Sevland er en av deltakerne på Sola-møtet. Sevland skal overta som direktør for oljemessen (ONS) og var spent på signalene fra Næringsministeren.

– Det er veldig viktig at vi har en offensiv regjering, at vi har en regjering som er stolt av oljevirksomheten og som viser at den kommer til å fortsette i lang tid, sier Sevland til NRK.

Den påtroppende ONS-lederen fikk ikke høre veldig mye om oljenæringens fremtid i Trond Giske sitt innledningsforedrag på Sola-møtet.

– I dag var han ikke spesielt inne på dette området. men jeg har oppfattet tidligere at Giske er veldig oppttatt av at vi har en god petroleumsnæring og det håper og tror jeg at han fortsetter med, sier Sevland.

Flere nyheter fra Rogaland