- Rikmannshøyre mot folkepartiet

Statsviter mener Høyre kan få et «gigantisk omdømmetap» om Gauselfløyen vinner fram på nominasjonsmøtet.

Møtet kan du følge direkte her.

Høyre nominasjonsmøte

Høyre sitt nominasjonsmøte i Stavangher er i full gang.

Foto: Erik Waage / NRK

Flere mener nå at Stavanger Høyre står i fare for å tape oppslutning på grunn av striden om turstien på Gausel.

I fjor stemte et flertall av politikerne i Stavanger, deriblant flere Høyre-medlemmer, for å bruke privat eiendom til stien. Etter det har over 60 personer meldt seg inn i partiet, trolig for å skifte ut listekandidater før kommunevalg et til høsten.

Les også: Høyre-ledelsen frykter kuppforsøk

Les også: Vil kuppe Høyre

– Truer den folkelige profilen

Statsviter ved Universitetet i Stavanger, Svein Tuastad, mener striden kan true folk sitt bilde av Høyre som folkeparti.

– Den er farlig. Høyre i Stavanger er jo et folkeparti og med Sevland har partiet vært ti, femten prosent over det som er vanlig. Her er det det tradisjonelle bildet av rikmannshøyre som truer den folkelige profilen. Hvis de vinner fram, så vil det kunne føre til et ginatisk omdømmetap for Høyre, mener Tuastad.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tursti på Gausel

Terje Helland frykter at Høyre kan bli sett på som et parti for dem som har eiendommer om Gauselfløyen vinner fram på nominasjonsmøtet.

Foto: Arild Eskeland / NRK

– Veien fra 35 til 15 prosent er veldig kort

Mangeårig medlem Terje Helland, har aldri tidligere vært aktiv i partiet, men skal i dag på nominasjonsmøte fordi han er bekymret.

– Jeg synes at Stavanger Høyre i særstilling er et folkeparti som på en måte fanger alle folk sine interesser. Det er ikke bare et nisjeparti, sier Helland

Les også: - Siste ord er ikke sagt!

Les også: Klart flertall for omstridt tursti

Da deler av bystyregruppen til Stavanger Høyre stemte for tursti langs sjøen i Gauselvågen sikret de flertall for forslaget.

Les også: Flertall for tursti langs sjøen på Gausel

– Jeg er redd for at hvis vi får en altfor streng og fundamentalistisk tolkning av eiendomsretten vil Høyre bli sett på som et parti for dem som har eiendommer. Da er veien fre 35 prosent til 15 veldig kort, sier Helland.