NRK Meny
Normal

- Riise lurt for 15 millioner

Bostyrer Odd Jo Forsell sier fotballspilleren John Arne Riise trolig er lurt for 15 millioner kroner av sin tidligere agent Einar Baardsen.

John Arne Riise med sin ex-agent Einar Baardsen i bakgrunnen
Foto: Aas, Erlend / SCANPIX

Bostyrer har sendt Einar Baardsens personlige konkurs over til Rogaland Politidistrikt slik at de kan etterforskene mistankene om bedrageri og underslag.

Tilsammen 18 kreditorer har meldt inn krav på tilsammen 47 millioner kroner mot Baardsen.

Alvorlige forhold

Det er svært alvorlige forhold bostyrer Odd Jo Forsell meiner å ha avdekka etter at tidligere fotballagent Einar Baardsen blei slått personlig konkurs i slutten av januar. Dette omfatter både økonomisk bedrageri og underslag.

Det er fotballspilleren John Arne Riise som har størst krav mot Baardsen. Riise meiner hans tidligere agent skylder ham nesten 28 millioner kroner og 10 millioner til sitt selskap Riise Invest. Bostyrer Odd Jo Forsell sier det er mistanke om at 15 av de nesten 40 millioner kronene er underslått og bedratt fra Riise.

Bestrider

Einar Baardsen bestrider kravene fra Riise.

- I følge min klient er det Riise som skylder Baardsen et beløp på mellom 9,2 og 9,4 millioner kroner netto. Han ser på dette som et utslag av Riises private økonomiske rot. Opplysningene som er frembrakt er uriktige og Baardsen er oppbrakt og fortørnet, sier hans advokat, Geir Jøsendal.

Kjøp av kjøkken

Baardsen er også mistenkt for å ha bedratt Midbøe for 400.000 kroner for et kjøkken han kjøpte, og vel 100.000 kroner av Rogaland Elektro. Dette er varer og tjenester han har kjøpt selv om han skjønte han ikke kunne gjøre opp for seg, ifølge bobestyreren.

I tilegg har Baardsen skrevet sin del av villaen på Randaberg over på sin kone, noe som også kan være straffbart, sier Forsell.

Andre krav

Kravlista mot Einar Baardsen er svært lang, og foruten fotballspilleren John Arne Riise er det 17 andre kreditorer. Kravene mot Baardsen er på 47 millioner kroner.

- Men trolig er det  lite penger å hente for kreditorene, sier bobestyrer Odd Jo Forsell.