NRK Meny
Normal

– Revansjelysten er sterk

Til tross for vrakingen fra Thomas Alsgaards langløpslag etter årets langrennssesong, er ikke Audun Laugaland i tvil om det er rett å fortsette skikarrieren. – Jeg er god nok for toppen, sier han.

Audun Laugaland på rulleski i Stavanger

FORTSETTER SATSINGEN: Audun Laugaland fortsetter satsingen, til tross for at han ble vraket fra Thomas Alsgaard sitt lag.

Foto: Fredrick Aakhus-Østrem / NRK

– Det er 99,5 prosent sjanse for at jeg kommer til å fortsette satsingen, sier Audun Laugaland.

Laugaland ble vraket fra Thomas Alsgaards lag, Team Lease Plan Go, foran neste sesong. Det stopper ikke mannen fra Hjelmeland i å fortsette satsingen på de ekstra lange løpene.

Laugaland har vært i kontakt med andre lag i Swix Ski Classics angående videre satsing.

– De fleste lagene vet om min situasjon, så får vi se om de finner plass til meg på laget, eller om jeg faller utenfor. Konkurransen for å komme på lag er veldig stor for tiden, men jeg håper jo at flere lag kan se nytten av meg, sier han.

– Spennende prosess

Han legger ikke skjul på at det beste er å komme inn på et eksisterende lag foran neste sesong. Om han ikke får tilbud fra et av langløpslagene, vurderer han å starte et eget lag.

– Å starte opp et eget lag vil kreve mer arbeid og organisering, men jeg synes det virker som en spennende prosess. Du kan bygge opp et lag som representerer denne delen av landet, i tillegg som du kan være med å jobbe inn mot sponsorer, og bygge opp en merkevare, sier han.

– Ikke vist hva jeg er god for

Laugaland, som de siste årene har tatt steg for steg på veien mot målet om seier i Vasaloppet, føler årets sesong ikke gjenspeilet hans egentlige ferdigheter.

– Jeg føler ikke at denne sesongen viste hva jeg er god for. Vasaloppet for eksempel, som var det største målet i år, ble ødelagt av dårlige ski. Jeg har ikke prestert som jeg hadde håpet denne sesongen. Ser man bort ifra Årefjällsloppet, hvor jeg presterte bra, var sesongen en nedtur, sier han, og legger til:

– Jeg tror jeg var en del i bra form denne sesongen, men at det var enkelte andre ting som spilte inn på resultatet, sier han.

Han tviler ikke ett sekund på om han er god nok for å hevde seg i toppen fremover.

– Jeg er helt klart god nok til å levere toppløp fremover, sier han.

Audun Laugaland er motivert foran neste sesong.

Audun Laugaland er motivert for en ny sesong.

Foto: Fredrick Aakhus-Østrem / NRK

– Vil bli bedre i motbakkene

Etter sesongavslutningen i Årefjällsloppet lørdag 28. mars, har Laugaland prøvd å holde kroppen i gang, for å unngå at formen daler for mye til sesongforbredelsene igjen starter opp 1. mai. Selv ser han forbedringspotensial hos seg selv.

– Jeg tror jeg kan bli en del bedre til å stake i motbakke. Derfor skal jeg prioritere dette i større grad i treningsarbeidet fremover, sier han.

Skuffelsen etter ikke å få fornøyet tillit hos Alsgaard har lagt seg, og revansjelysten er virkelig til stede foran neste vinter.

– Jeg blir veldig motivert og revansjelysten etter en skuffende sesong, samtidig som jeg ønsker å bevise at det var feil å vrake meg fra laget, sier han.

Oppkjøringen til en ny langrennssesong starter vanligvis 1. mai. Laugaland håper å få avklart situasjonen relativt fort.

– Jeg tror mye er avklart innen to-tre uker, avslutter han.