- Punktligheten må bli bedre!

Men det gikk ikke lang tid etter snorklippingen før det var forsinkelser igjen.

Magnhild Meltveit Kleppa åpner dobbeltsporet

Samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa åpnet offisielt dobbeltsporet mandag.

Foto: Kai Hjertenes / NRK

I en times tid mandag ettermiddag da åpningsseremonien for dobbeltsporet mellom Sandnes og Stavanger var over, ble det på nytt stans i togtrafikken.

Denne gangen var det problemer med signalanlegget som førte til togstansen. Men informasjonssjef Henning Lode i Jernbaneverket opplyser at togtrafikken skal være i rute igjen når rushtrafikken setter inn mandag ettermiddag.

Men problemene fortsatte utover ettermiddagen. NSB hadde problemer med å få tak i nok lokførere, og dette skapte enda mer forsinkelser i togtrafikken.

- Jeg ble litt svett da jeg hørte at det var stopp i dag tidlig. Punktligheten må bli bedre, slik er det, fastslo samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa (Sp) etter at hun hadde klippet over stålvaieren som markerte den offisielle åpningen av dobbeltsporet mellom Sandnes og Stavanger.

Tidlig mandag morgen var det stans i togtrafikken etter en betjeningsfeil.

Fire tog i timen

Fra mandag av er det fire avganger i timen på dobbeltsporet mellom Sandnes og Stavanger, en utbygging som har kostet over to milliarder kroner.

Kolumbus har satt inn matebusser mellom Gausel stasjon og Forus morgen og ettermiddag.

Og det var en stolt samferdselsminister som stod for den offisielle åpningen.

SE VIDEO:

Video nsps_upload_2009_12_14_16_16_51_1425.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- For ikke lenge siden åpnet vi Finnfast. Nå åpner vi dobbeltsporet. Dette viser at det er fult trøkk på samferdsel fra denne regjeringen, sier Meltveit Kleppa.

Samferdselsministeren mener utbyggingen av dobbeltsporet til over to milliarder kroner er historisk, ikke bare i Rogaland, men at dette er en nasjonal begivenhet.

- Dette er en fantastisk satsing når det nå går fire tog i timen mellom Stavanger og Sandnes, sier Meltveit Kleppa.