Hopp til innhold

- Pinlig, Terje!

Kaizers-gitaristen får så ørene flagrer fra flere tusen nettbrukere på bandets egen facebook-side.

Kaizer-Terje heller øl over Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus

Kaizer-Terje heller øl over Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus. Bildet brukes med tillatelse av VG-TV.

Foto: VGTV

"Må si du va virklig "KUL OG TØFF" av å helle litt øl over en som nesten sitter på sine knær å ber om unnskylding og vet han sa noe upassende."

Dette er en av kommentarene som i løpet av søndag har haglet inn på Facebook-siden til Kaizers Orchestra etter episoden som skjedde på nachspielet etter Spellemanns-utdelingen lørdag kveld.

Les også: Madcon sier de har glemt saken

Les også: Madcon-Tshawe raser etter mokka-kommentar

Her skal Kaizer-gitaristen Terje Witherstø ha helt et glass øl over Plumbo-vokalist Lars Erik Blokkhus. Bakgrunnen er vokalistens forsøk på å vitse med Madcon under prisutdelingen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Video Plumbo med Moccamann-kommentar

– Vet du hva. Når jeg ser på dere to får låta et nytt navn. «Mokkamann». Neida, bare kødda, sa Blokkhus til Madcon under prisutdelingen.

Foto: Nyhetsspiller

– Vet du hva. Når jeg ser på dere to får låta et nytt navn. «Mokkamann». Neida, bare kødda, sa Blokkhus under prisutdelingen.

– Mangler baller

Ølkastingen har fått folk til å rase mot Wintherstø på Facebook.

Gitaristen blir bekyldt for å "mangle baller" fordi han ikke unskylder seg. Dessuten hagler det saftige skjellsord som møkkamann, idiot, taper og en rekke andre beskrivelser som vi ikke skal gjengi.

"Utrolig skuffende oppførsel av kaisers. Å trø slik på en person som prøver å unnskylde seg. Flaut for hele rogaland."

I løpet av dagen har flere tusen personer vært innom facebook-siden til Kaizers og kommentert det som skjedde etter Spellemannsprisutdelingen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kaizers Orchestra

Kaizers Orchestra fotografert før utdelingen av Spellemans-prisen lørdag kveld.

Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

– Flott at noen viser på en tydelig måte at rasisme ikke tolereres

De aller fleste kommentarene er negative, men Terje Wintherstø får og støtte fra endel facebookere.

Noen mener Blokkhus fikk som fortjent, andre skriver at ølkastingen er en god markering mot rasisme.

"Flott at noen viser på en tydelig måte at rasisme ikke tålereres. Go Terje. Er nok verken første eller siste gang noen får en øl over hodet på fest, det må man tåle", skriver en av dem som forsvarer gitaristen.

Terje W. beklager:

Ved 19.30-tiden søndag kveld la Terje Wintherstø ut denne kommentaren på bandets Facebook-side:

«Hei der. Jeg vil gjerne komme med en liten forklaring i forhold til omstendighetene rundt øltømmingen under Spellemannprisfesten. Det som skjedde var en spontan reaksjon på det som jeg oppfatter som et av de flaueste sceneøyeblikkene i Spellemannprisens historie. Jeg ble revet med og akkurat der og da føltes øltømming som en grei måte å vise avstand fra det jeg oppfattet som dire...kte rasisme.

Jeg hadde opptrådt annerledes hvis jeg hadde sett og hørt hva Lars faktisk sa til VG. At han beklaget seg og la seg flat endrer nødvendigvis saken, og jeg beklager derfor med dette min overreaksjon.
Resten av medlemmene i Kaizers Orchestra synes at jeg handlet unødvendig krasst, noe jeg også ser i dag. Jeg vil altså presisere at dette var en solohandling, ikke en bandhandling.
Hilsen Terje»

Bandets pressetalsmann Simen Idsøe Eisvåg skriver i epost til NRK at utover den har ikke Terje eller bandet noen flere kommentarer.