- Oppsiktsvekkende og useriøst

Stavanger Høyres ordførerkandidat Christine Sagen Helgø mener APs nei til bybane er et resultat av dårlige valgmålinger for partiet.

Christine Sagen Helgø

Christine Sagen Helgø, som er Høyres ordførerkandidat i Stavanger, beskriver bybaneutspillet fra Rogaland AP som oppsiktsvekkende og useriøst.

Rogaland Arbeiderparti går fredag ut og sier klart fra om at bybanen på Nord-Jæren må legges på is.

Fylkesordfører Tom Tvedt slo tidligere i dag fast overfor NRK at Rogaland fylke ikke har økonomisk ryggrad til bybane-løftet på denne siden av 2015.

Les også: Arbeiderpartiet legger bybanen på is

Les også: Liten begeistring for bybane

– Nå tyder alt på, innenfor de økonomiske rammene vi har, at det er bussveg som er et godt alternativ, sa Tvedt.

Det innebærer at det tidligere så solide flertallet for bybaneutbygging i Stavanger/Sandnes-regionen er i ferd med å gå i oppløsning.

– Går vekk fra tidligere vedtak

Christine Sagen Helgø, som er Høyres ordførerkandidat i Stavanger, reagerer med vantro på utspillet fra fylkesordføreren.

– Jeg synes jo det er veldig spesielt at fylkesordføreren, to dager før valget ,går fra sine tidligere vedtak når det gjelder bybane, sier hun.

bybanen

Høyres ordførerkandidat viser til at fylkesordføreren har vært med på sende konseptvalgutredningen til Oslo for å få penger fra staten til å bygge bybane.

Sagen Helgø viser til at fylkesordføreren har vært med på sende konseptvalgutredningen til Oslo for å få penger fra staten til å bygge bybane.

– Departementet har sagt at de trenger mer informasjon. Arbeiderpartiet har hele tiden sagt at det er den informasjonen de venter på. Så skjer det, at Tvedt to dager før valget, i stedet for å vente på endelig svar, bare går vekk fra det tidligere vedtaket om at vi ønsker å få penger til bybane. Det synes jeg er ganske oppsiktsvekkende og jeg synes det ganske useriøst av en fylkesordfører, sier Sagen Helgø.

– Vanskelig for AP i Sandnes og Sola

Høyres ordførerkandidat mener at den såkalte Jærenpakke2 nå settes på spill.

– Nå sier Arbeiderpartiet i dag at de ikke går for bybane. Da er jo hele Jærenpakke2 og alle de investeringene som ligger der, satt på spill, mener Sagen Helgø.

Les også: - Bybanen vil stjele vanvittig mye av ressursene

Les også: Buss og bane like bra for Ap

Hun mener utspillet fra Tom Tvedt må være vanskelig for Arbeiderpartiet i Sandnes og i Sola, som har vært klare på at de ønsker bybane i regionen.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Bybane

Christine Sagen Helgø mener Tvedts utspill må være vanskelig for AP i Sandnes og Sola som har gått inn for bybane på Nord-Jæren. Illustrasjonen viser hvordan bybanen kan komme til å se ut på Ruten i Sandnes.

– Helt spesiell situasjon

Christine Sagen Helgø trekker fram at samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa torsdag uttalte at hun ville satse på bybane i flere byer enn Bergen.

– Mens fylkesordføreren går fra sitt tidligere vedtak om bybane, så tolker jeg samferselsministeren som positiv til at storbyene skal få bybane, sier hun.

Sagen Helgø mener det dreier seg om en helt spesiell situasjon

– Det må være den tilbakemeldingen som er kommet om valgmålingene for Arbeiderpartiet, sier Sagen Helgø.