NRK Meny
Normal

- Omsatte illegalt for 100 millioner

Skatteteaten samarbeider med politi og tollvesen for å stanse britiske steinleggere.

Steinleggere

Skattemyndighetene mener britiske steinleggere omsatte illegalt for 100 millioner kroner i Norge i fjor.

Foto: NRK

Norske skattemyndigheter mener britiske steinleggere sto for en illegal omsetning på 100 millioner kroner i fjor. Skatteetaten samarbeider nå både med politiet og tolletaten for å stanse virksomheten.

Menneskehandel og tvangsarbeid

NRK Rogaland har de siste par dagene rettet søkelys mot såkalte ”travellers ”– en britisk gruppe som kommer til landet for å legge stein og asfalt i private hager og oppkjørsler. Politiet mener gruppen står for omfattende kriminell virksomhet i form av menneskehandel og tvangsarbeid der både mindreårige og ressurssvake utnyttes.

En person sitter varetektsfengslet i saken, siktet for menneskehandel. Men både politiet og skatteetaten mener virksomheten som drives er omfattende – også i Rogaland.

Oppsøkende virksomhet

Det har resultert i et tett samarbeid mellom tollvesenet, politiet og skatteetaten i distriktet. -Vi gjorde en undersøkelse tidligere i år i samarbeid med andre etater og kom til en omsetning på om lag 22 millioner kroner bare for mai i fjor, sier seksjonssjef i Skatt Vest, Sveinung Hovland.

Et nei er ikke et nei

Sveinung Hovland, seksjonssjef i Skatt Vest.

De britiske steinleggerne har operert i Norge i flere år. Fremgangsmåtene britene bruker er stort sett den samme over alt:

-De driver oppsøkende virksomhet, dresser seg opp og går rundt fra hus til hus. De legger visittkort og flyers i postkassene og gir seg ikke så lett. Et nei er ikke et nei, sier Hovland.

Steinleggere

Politiet mener de britiske steinleggerne står for omfattende kriminall virksomhet.

Foto: NRK