NRK Meny
Normal

- Noen må ha fjernet det

Nokas-tiltalte Dan Pettersen er svært skuffet over at skjulestedene han har vist politiet har vært tomme. Han sier noen har fjernet innholdet.

Dan Pettersen
Foto: Tegning: Ingrid Haukelidsæter

Pettersen, som valgte å tilstå medvirkning til Nokas-ranet i går, er sikker på at noen som har visst om gjemmestedene har fjernet innholdet.

- Når det er borte, må noen ha fjernet det etter Dan Pettersens oppfatning. Så blir det opp til andre å vurdere hvem det er, sier Pettersens forsvarer, Brynjar Meling.

Skyldig i medvirkning

Pettersen satt i går i lange avhør med politiet. 31-åringen har tidligere erklært seg ikke skyldig. Etter at han har vist politiet skjulesteder brukt under ranet, valgte han i går altså å legge flere kort på bordet.  Nå tilstår han straffskyld for å ha medvirket til ranet.

- Det han har tilstått og erkjent straffskyld for er medvirkning til ranet. Men ikke til dødsfølgen og ikke som ledd i en organisert gruppe. Men han ser at han er å klandre og han ser at han skal ta straff for det.

Politi leter med metalldetektor
Foto: Ole Andreas Bøe / NRK

Forklarer seg i dag

Ifølge Meling vil Pettersen møte opp og forklare seg i retten i dag. Mest trolig har de stedene Pettersen har vist politiet en gang vært gjemmested for våpen eller penger fra ranet. Pettersen er svært skuffet over at politiet så langt ikke har funnet noe som helst.

- Han reagerer selvsagt tøft på det. Han synes det er vondt, fordi han mener med visshet kunne si at det lå ting der. Nå har han sittet fengslet lenge og han er svært skuffet over at de ikke finner noe, sier Brynjar Meling.