NRK Meny
Normal

- Må fristilles

Randaberg-spillerne må få gå fritt til andre klubber i neste overgangsvindu dersom RIL ikke kan betale dem lønn. Det mener spillerorganisasjonen NISO

Bjarte Lunde Aarsheim og Øyvind Svenning
Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

Hardtsatsende Randaberg går mot en økonomisk blåmandag etter at investor Fred Ingebrigtsen ble fengslet og siktet for omfattende innsidehandel denne uken.

Ingebrigtsen har vært den finansielle garantisten for veien mot fotballtoppen. Det er hans penger som i fjor gjorde at klubben kunne hente eliteseriespillere til 3. divisjon, og som sørget for et kalkulert opprykk.

Får feriepengene

Men nå tyder alt på at den rike onkelen ikke er så rik lenger, og dermed er lønnsutbetalingene til Bjarte Lunde Aarsheim, Øvind Tengesdal og de andre Randaberg-spillerne i akutt fare.

- Hvis klubben ikke makter å utbetale den kontraktsfestede lønna til spillerne, må de fristilles slik at de kan finne seg en ny klubb i det neste overgangsvinduet dersom de ønsker å forlate Randaberg, sier leder i spillerorganisasjonen NISO, Silje Vaadal til NRK.

Spillerne får utbetalt feriepenger som normalt i morgen, men deretter er det meste usikkert i 2. divisjonsklubben.

Både spillere og de mange heltidsansatte i Randaberg IL kan få hjelp av Lønnsgarantifondet dersom de ikke får lønn på normalt vis.

- Forutsetningen for det er at klubben blir slått konkurs, forklarer Vaadal.

- Må være åpne

NISO-lederen har vært i kontakt med Randaberg og vet at klubben jobber som besatt med å få oversikt over situasjonen.

- Jeg håper det løser seg, selv om det ser svært vanskelig ut, sier Silje Vaadal, som ett godt råd til klubbledelsen:

- De må være helt åpne overfor spillerne når det gjelder den økonomiske situasjonen slik at spillerne eventuelt har muligheten til å finne seg en ny klubb når overgangsvinduet åpner igjen.