- Lånte ikke penger av Butt

-Jeg skal snakke sant - hvis Gud vil (Allah), sa Mirza Ghulam Hussain i Stavanger tingrett tirsdag.

Mirza Ghulam Hussain hilser på statsadvokat Bjørn Enoksen Ristesund

Tiltalte Mirza Ghulam Hussain hilser på statsadvokat Bjørn Enoksen Ristesund da saken startet i Stavanger tingrett 2. september.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

- Nå er det vel ikke Gud, men du selv som må avgjøre om du vil snakke sant - så får retten avgjøre om vi tror på deg, svarte tingrettsdommer Audun Stornes.

I sin forklaring for retten sa Mirza Ghulam Hussain at de 102.000 kronene han skulle betale tilbake til drepte Zahid Mahmood Butt, var penger Butt hadde bedt ham om å ta vare på.

- Han ville ikke at døttrene skulle vite om pengene, sa Hussain.

Drapsdagen 9. juli i fjor hadde de to avtalt et møte hos Hussain i Lagårdsveien de på ettermiddagen, men Butt kom allerede kl 12.30. Han hadde det travelt, fordi kona venta i bilen, men dette var ikke sant fordi han ikke ville bli, sa Hussain.

Hussain sa i retten at det var en uoverenstemmelse mellom de to fordi Butt hadde sagt til familiemedlemmer at Hussain skyldte penger. - Men jeg hadde pengene og skulle betale de tilbake, sa Hussain.

Etter et 10 minutter langt møte forlot Butt huset med ved 150.000 kroner, fordi Hussain forklarte i retten at han låne Butt 50.000 kroner.

Dommeren ville vite hvordan Mirza Ghulam Hussein kunne forklare hvorfor politiet fant et lik i hans hage 18.januar i år ?

- Det er sikkert en person som er ute etter meg som vil sverte meg. Jeg er ingen slem person som dreper. Jeg har samarbeidet med politiet ved at de fikk låne nøkkel til huset mitt slik at de kunne ransake det. Jeg har ikke ansvar for at de låg et lik der - det har politiet ansvar for, sa Hussein.

Flere nyheter fra Rogaland