NRK Meny
Normal

- La folket bestemme

Flertallet av politikerne i Strand vil trolig la folk få si sin mening om Ryfast gjennom en folkeavstemning.

Ryfast
Foto: NRK

Det er Fremskrittspartiet i Strand som kommer til fremme forslag om folkeavstemning om Ryfast i det kommende kommunestyremøtet. Bakgrunnen er vedtaket fra landsmøtet i Fremskrittspartiet om at de ikke vil støtte veiprosjekter som betales i form av bompenger. Unntaket er hvis folk sier ja gjennom en folkeavstemning.

Leder for Fremskrittspartiet i Strand Terje Jones sier til Strandbuen at han tror at forslaget vil gå igjennom i kommunestyret. Han får støtte fra ordfører Helge Steinsvåg fra Arbeiderpartiet som også har hørt rykte om at det er politisk flertall for forslaget.

- Jeg vil også støtte forslaget om folkeavstemning dersom det er på plass en finansieringsplan for Ryfast. Nå mangler det over 300 millioner kroner. Før det er realisme i prosjektet er det ikke grunn til å holde folkeavstemning, sier Steinsvåg.

Strand Arbeiderparti har gjort et vedtak om at de er imot Ryfast. Men hvordan kommunestyrerepresentantene til Arbeiderpartiet vil stille seg til et forslag om folkeavstemning vil Steinsvåg ikke spekulere i. Men han tror at det vil være interesse blant folk flest.

- Jeg tror som sagt at dersom vi har et reelt forslag om hvordan Ryfast skal finansieres og gjennomføres, så vil det være stort engasjement blant folk for å delta i en folkeavstemning.