– Kan ikke legge parkeringsforslag på vent

Dersom politikerne vil foreta store endringer i planene om parkeringsrestriksjoner på Forus, må forslaget ut på ny høring. Det mener leder for kommunalstyret for byutvikling i Stavanger, Helge Solum Larsen.

Kø E 39 Motorveien Forus

Helge Solum Larsen er forundret over at flere sentrale politikere de siste dagene har tatt til orde for å legge forslaget om nye parkeringsrestriksjoner for Forusområdet på vent.

Foto: Otto Voldsund / NRK

– Et forslag til en kommunedelplan er underlagt plan og bygningsloven på lik linje med alle andre reguleringer. Det vil si at de tingene som skal vedtas i en endelig behandling må ha vært ute til offentlig høring.

Helge Solum Larsen har fått med seg at flere sentrale politikere i regionen likevel ikke ønsker å gå inn for et tøffere parkeringsregime på Forus.

Les også: Han vil heller ha ekstra bilavgifter enn færre parkeringsplasser

Les også: Full forvirring om løysing på trafikkorken

Han er forundret over at flere sentrale politikere de siste dagene har tatt til orde for å legge forslaget om nye parkeringsrestriksjoner for Forusområdet på vent.

Helge Solum Larsen

Leder for kommunalstyret for byutvikling i Stavanger, Helge Solum Larsen mener at politikerne ikke kan foreta endringer i forslaget til parkeringsrestriksjoner uten at hele planen skrinlegges. Da må man utarbeide nye planer som krever nye høringer.

Foto: Berit Roald / NTB/Scanpix

Kommunedelplanen for parkering på Forus skal behandles i kommunene Stavanger, Sandnes og Sola før sommeren. De siste dagene har flere politikere tatt til orde for alt fra å øke antall parkeringsplasser til heller å innføre rushtidsavgift.

– Det samme som å gå tilbake til start

Solum Larsen mener at politikerne ikke kan foreta slike endringer uten at hele planen skrinlegges. Da må man utarbeide nye planer som krever nye høringer. Han mener at å kaste fram helt nye forslag som ingen har sett før, vil være det samme som å gå tilbake til start.

Les også: Vil ha flere parkeringsplasser på Forus

Les også: Ikea feiret nybygg med kake

– Dersom man skulle velge å ta opp forslag her som handler om helt andre modeller, for eksempel om differensiert bompengefinansiering, eller rushtidsavgift, som jeg hører noen tenker på, vil være som om kommunepolitikerne sier at dette ønsker vi egentlig ikke å ha ansvaret for å ha meninger om, fordi det er det andre organer som i tilfelle skal beslutte. Det ville være et spørsmål som kommer til endelig behandling i fylkeskommunen, sier Solum Larsen.