NRK Meny
Normal

- Jeg vil være sammen med min kone

Nygifte Kjell Alrich Schumann tilsto for å begynne et nytt liv: - Jeg har giftet meg, vil være sammen med min kone.

Kjell Alrich Schumann med giftering
Foto: NRK

Det er Nokas-tiltalte Kjell Alrich Schumanns begrunnelse for at han nå har lagt kortene på bordet og innrømmet at det var han som avfyrte skuddene som drepte politimannen Arne Sigve Klungland.

Men det er bare sine egne kort han legger fram. I retten i dag gjorde han det helt klart at han ikke vil involvere andre tiltalte i sin forklaring.

- Jeg vil bare forklare meg om meg selv og min rolle i ranet.

- Hvorfor vil du ikke si noe om andre? spurte aktor Arild Dommersnes.

- Det er min måte å forlate et liv jeg har vært inni og gå videre, Jeg vil ikke ha noe uoppgjort med noen, jeg vil ha et nytt liv.

- Er det frykt? spurte Dommersnes.

- Nei. Jeg vil bare ikke ha noen gjeld eller personer som bærer nag til meg. Jeg har giftet meg og vil være sammen med min kone uten å gå rundt og tenke på de tingene her, svarte Schumann, som giftet med en annen innsatt i Stavanger fengsel for noen uker siden.

Men Kjell Alrich Schumann innrømmet også at de massive bevisene mot ham har vært med på å tvinge fram tilståelsen - i sterk kontrast til forklaringen i tingretten, der han nektet for å ha vært i Stavanger under Nokas-ranet.

Og han likte tydeligvis ikke at andre tiltalte har pekt ham ut som drapsmannen.

- Hva synes du om at Lars-Erik Andersen, Erling Havnå og Thomas Oscar Ingebrigtsen har forklart seg om deg? spurte aktor.

- Nei altså.... Jeg ble vel overrasket, det ble jeg.

- Synes du de fortjener honnør for å ha bidratt til å oppklare saken? ville aktor vite.

- Jeg er ikke sikker på hva du legger i det altså.