Hopp til innhold

- Villig og veldig motivert

Leif Johan Sevlands etterfølger skal snart være klar.

Christine Sagen Helgø

De fleste tror at Høyres gruppeleder i Stavanger Bystyre Christine Sagen Helgø blir partiets nye ordførerkandidat.

Foto: Nyhetsspiller

Det arbeides på spreng i Høyre for å finne den som skal overta skoene etter Leif Johan Sevland. I løpet av fjorten dager skal kandidaten være klar.

De fleste peker på Christine Sagen Helgø som den sannsynlige arvtageren etter Leif Johan Sevland.

Les også: Sevland: - Rett tid å gå av på

Les også: - Lettere å posisjonere seg

– Villig og veldig motivert

Den 42 år gamle juristen og tobarnsmoren, som opprinnelig kommer fra Holmestrand, har lyst til å overta og hun har ambisjoner i politikken.

– Jeg er villig og jeg er veldig motivert hvis partiet ønsker at jeg skal den typen krevende jobb som jet vet at en ordførerjobb er, sier Sagen Helgø til NRK.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video Hvem tar over etter Sevland?

Sagen Helgø er i dag gruppeleder for Høyre i Stavanger bystyre. Hun har vært med i Stavanger-politikken i tolv år. Selv tror hun ikke det blir lett å etterfølge en så markant og populær ordfører som Sevland.

– Det er enormt vanskelig å være den som skulle ta over etter Sevland uansett hvem det måtte være. Det er klart at han har gjort en enormt god jobb og at han har vært en ordfører for alle, sier hun.

– En spesiell ordfører

Sagen Helgø mener at Sevland har vært en utrolig spesiell ordfører.

– Han har ikke bare vært en ordfører for oss i Høyre, men jeg tror alle du snakker med føler at han har vært en ordfører som virkelig har brydd seg om alle menneskene i Stavanger, uansett hvilket politisk parti de tilhører, sier Sagen Helgø.

– Det skal gå kjapt

Det er Kjell Ursin-Smith som er leder for Høyres nominasjonskomite i Stavanger. Han legger ikke skjul på at Sagen Helgø opplagt er en kandidat til å bli partiets nye ordførerkandidat.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kjell Ursin-Smith

Kjell Ursin-Smith er lederen for nominasjonskomiteen i Stavanger Høyre.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

– Hun har gjort en kjempejobb. Det er helt opplagt, men vi går ikke til Christine og spør henne. Vi vil at de som har lyst til å bli ordfører skal svare oss, sier Ursin Smith til NRK.

Les også: - Sevland er ministerkandidat

Les også: Arbeiderpartiet ser nye muligheter

Nominasjonskomiteen vil be bystyregruppens medlemmer sende komiteen et brev eller en epost der de gir uttrykk for om de vil bli ordførerkandidat for høyre eller ikke.

– Det skal skje ganske kjapt. Vi ønsker at vedkommende skal få profilert seg og jobbe sammen med Leif Johan nå i den tiden som gjenstår, sier Ursin Smith.

Flere nyheter fra Rogaland