- Ikke sats alt på ett kort

Mange dropper den tradisjonelle reiseforsikringen, og satser på at forsikring gjennom kredittkortet holder. Men Forbrukerrådet anbefaler helårs reiseforsikring.

Kredittkort
Foto: www.colourbox.no

Betaler du med kort må minimum 50 prosent av reisen være betalt med kortet før forsikringen trer i kraft. Og drar du på bilferie, kan det være vanskelig å angi når forsikringen begynner å løpe.

Erfaring fra Forsikringsskadenemnda viser at denne type forsikringer stort sett har flere begrensninger enn f.eks helårs reiseforsikring. Det skriver Forbrukerrådet på sine nettsider.

I mange tilfeller er du best dekket med en helårs reiseforsikring, mener Forbrukerrådet.

En reiseforsikring skal blant annet dekke sykdom på feriestedet, hjemreise, avbestilling og tyveri.

- Tenk gjennom behovet

- Folk må i første rekke tenke gjennom behovet sitt før de velger reiseforsikring: Er du enslig eller har du familie, skal du ut på en lengre feriereise eller en kortere tur, hva har du med deg?, sier seniorrådgiver Helga Skofteland i Forbrukerrådet.

Det er nemlig svært forskjellig hva reiseforsikringene dekker, og derfor må du sjekke hva du har bruk for under ferieturen.

- Det som er spesielt med disse forsikringene til kredittkortene er at de først trer i kraft når deler av den aktuelle reisens transportkostnad er forhåndsbetalt med kredittkortet. Dette i motsetning til for eksempel en helårs forsikring, som gjelder for alle reiser innenfor det aktuelle året.

Også fordeler ved kredittkort

Selv om Forbrukerrådet er noe kritisk til reiseforsikringene som tilbys gjennom kredittkortet, er det imidlertid mange gode grunner for å benytte kredittkortet når du bestiller feriereisen din. Du er dekket av kredittkjøpsloven når du betaler med kredittkort. Går eksempelvis reiseselskapet konkurs, får du dekket tapet av kortutsteder.