- Holder ikke Tippeliga-standard

Etter 1-0-tapet for Tromsø i La Manga mener trener Uwe Rösler at skadeskutte Viking er langt unna nivået til Tippeliga-konkurrentene.

Etter en svak førsteomgang og en brukbar andreomgang mot Tromsø stiller den tyske treneren en dyster diagnose på Viking – halvannen måned før seriestart.

- Vi har en lang vei å gå. I øyeblikket holder ikke Viking Tippeliga-standard, sa Rösler etter kampen der TILs Lars Iver Strand ble matchvinner ti minutter før pause.

Og det er først og fremst de mange skadene som får tyskeren til å avskrive Viking som et topplag pr. 26. februar.

Stor slitasje

Det handler ikke bare om at Birkir Bjarnarsson og ikke minst kaptein Allan Gaarde er pasienter i flere uker framover. Det handler også om at Vikings skade-vinter har ført til en unormalt stor slitasje på de beina som har holdt seg friske.

For selv om spillere som Børre Stenslid, André Danielsen, Nikolai Stokholm og Peter Abelsson er klare for kamp igjen, har de massive fraværene de siste ukene gjort at Rösler ikke har kunnet skifte om på start-elleveren så mye som han kunne ønske i vinterens treningskamper.

- Vi har 6-7 spillere som har vært nødt til å spille omtrent hele tiden, og det er ikke heldig, sier Viking-treneren.

Foran kampen mot Tromsø ønsket Uwe Rösler seg ”clean sheet”, eller på godt norsk; et pottetett forsvar, og en langt større effektivitet foran motstandermålet enn hva som har vært tilfellet i de foregående treningskampene.

Men han fikk ingen av delene.

- Fortjent seier

Han så et Viking-lag som produserte lite og ingenting før pause, og et par store målsjanser som ble skuslet bort i andreomgang. Samtidig skapte Tromsø såpass mye trøbbel for Viking at tyskeren ikke hadde noen problemer med å se at seieren havnet der den skulle.

- Tromsø vant fullt fortjent, medgir Rösler, som mente spillerne sleit med 4-1-2-1-2-formasjonen.

- De fant seg ikke til rette i diamanten, oppsummerer Rösler, som var fornøyd med én ting hos trenings-mette Viking-spillere:

- Innsatsen var bra.

Hannes i mørkeblått

Kampen mot Tromsø var også et come back for Hannes Sigurdsson. Han erstattet Alexander Ødegaard etter pause og bidro til at Viking fikk satt det robuste TIL-forsvaret under noe større press. Og selv om scoringen uteble, var islendingen glad for å være tilbake.

- Selv om vi tapte, var det deilig å ha på seg den mørkeblå drakten igjen, sa Sigurdsson til NRK Rogaland etter kampen.

Islendingen er fortsatt ikke formelt spilleklar for Viking, men er trygg på at FIFA med det første vil gi ham dispensasjon fra regelen som sier at en spiller ikke kan representere mer enn to klubber i løpet av ett år.

- Jeg er helt sikker på at det ordner seg før seriestart, sier Sigurdsson, som har spilt kamper for både Stoke og Brødby siden i fjor sommer.

Fredag kan han og resten av Viking-laget rette opp dagens tap. Da er det treningskamp mot Fredrikstad i La Manga.