NRK Meny
Normal

- Har ikke skapt trøbbel for Andersen

Med tårer i øynene avviste Kjell Alrich Schumann at han har skapt trøbbel for "tysteren" Lars-Erik Andersen i fengselet.

I dag er det ventet at Nokas-tiltalte Lars-Erik Andersen skal fortelle retten om hvilke ubehageligheter han har hatt etter at han pekte ut Kjell Alrich Schumann som Nokas-drapsmann.

Disse ubehagelighetene skal blant annet være bakgrunnen for at Andersen for noen uker siden forlot rettssalen i fullt sinne og nektet å være til stede i retten.

I forrige uke fortalte voldsforsker Ragnhild Bjørnebekk om hva som kan skje med innsatte som får et slikt tyster-stempel som Andersen har fått.

- Oppriktig lei meg

I den forbindelse spurte en av lagmannsrettens fagdommere hva Kjell Alrich Schumann kunne gjøre for å bedre situasjonen for medtiltalte Lars-Erik Andersen.

I dag kom svaret fra en beveget Schumann:

- Jeg må si at jeg er oppriktig lei meg for det som skjedde, og jeg skulle gjerne hatt det ugjort, sa Schumann med tårer i øynene, og innrømmet at dette var et meget ømtålig tema å snakke om i retten.

Hva som konkret har skjedd med Andersen, er så langt ikke kjent. Men Schumann bedyret i retten at han ikke på noen måte har gitt andre fengselsinnsatte ordrer om å "ta" Andersen.

- Jeg har på ingen måte noen posisjon i noe kriminelt miljø til å kunne komme med noen sanksjoner. Jeg kjente ingen av de tiltalte fra før. Jeg kjente ikke Lars-Erik Andersen fra før og ble heller ikke kjent med ham under behandlingen i tingretten. Jeg har heller ingen intensjoner om å bli kjent med ham i fremdtiden. Det samme gjelder de andre tiltalte, sa Schumann.

 - Aldri skapt ubehageligheter

- Jeg er veldig klar på at jeg aldri har gjort forsøk på å skape ubehageligheter for Lars-Erik Andersen. Jeg har aldri kommet med noen ytringer for å gjøre det ubehagelig for ham i andre fengsel heller. det er jeg ikke i posisjon til. De ubehagelighetene han har hatt, har jeg overhode ikke noen påvirkning på, fremholdt Kjell Alrich Schumann.

Han reagerer på antydningene om at han står bak problemene Andersen har hatt:

- Det å plassere meg i en rolle der jeg har en slik posisjon, er helt absurd for meg, sa Schumann.

- Glad for at jeg tilsto

Selv om han tidligere har uttrykt misnøye med at Lars-Erik Andersen pekte ham ut som raneren som skjøt Arne Sigve Klungland, sa Schumann i dag at han er glad for at hans rolle i ranet er avdekket.

- Jeg er i dag veldig glad for at jeg tilsto. Det er bra for familien Klungland, det er bra for meg som menneske, og det er bra for saken, sa Schumann, som er glad for at han har fått møte barna til den drepte politimannen.

- Jeg har stor respekt for familien Klungland. Jeg har møtt sønnen og datteren, og det at de over hode ville møte meg, setter jeg stor pris på, sa Kjell Alrich Schumann, som kjempet mot tårene under hele sin tilleggsforklaring i retten i formiddag.