NRK Meny
Normal

- Har ikke gjort noe ulovlig

Acta-grunder Fred Anton Ingebrigtsen nekter for å ha utlevert innsideopplysninger fra selskapet.

Fred Ingebrigtsen

Arkivbilde av Fred Ingebrigtsen som er siktet for innsidehandel.

Foto: Marie von Krogh / SCANPIX

- Han fikk sjokk da han ble pågrepet av politiet i dag. Han benekter å ha gitt innsideopplysninger til noen, sier Ingebrigtsens forsvarer, advokat Olav Braaten.

43-åringen erkjenner ikke straffskyld, men har sagt seg villig til å samarbeide med politiet og satt mandag kveld i avhør.

Organisert kriminalitet

Heller ikke en 38 år gammel mann fra Rogaland og en 54 år gammel mann fra Sør-Trøndelag erkjenner straffskyld i saken.

Odd Rune Torstrup

Odd Rune Torstrup representerer 38-åringen som er siktet i saken.

Foto: Mari Rollag Evensen / NRK

- Han handlet i god tro, sier 38-åringens forsvarer Odd Rune Torstrup.

Ingebrigtsen er sammen med fire andre siktet for brudd på verdipapirhandelloven og straffelovens paragraf 60a om organisert kriminalitet. Politiet mener de fem har drevet innsidehandel med Acta-aksjer for totalt 100 millioner kroner.

Fire av de siktede ble pågrepet mandag, mens den femte er i utlandet.

- Han har lovet å ta kontakt med politiet så snart han kommer til Norge, sier politiadvokat og påtaleansvarlig Gro Stangeland.

Etterforsket siden februar

Politiet har også tatt ut siktelse mot to selskaper og gjennomført ransaking på åtte ulike steder. Det var på bakgrunn av en anmeldelse fra Kredittilsynet i februar at politiet innledet etterforskning.

De fire som er pågrepet , tre menn og en kvinne, har sittet i avhør hele mandag. Det er ennå ikke tatt stilling til om de fire skal varetektsfengsles.

- Det er ikke noe grunnlag for å varetektsfengsle min klient, sier Torstrup.

- Jeg håper og tror han vil bli løslatt etter avhør. Det er ikke grunnlag for varetektsfengsling slik jeg ser det, sier 54-åringens, advokat Christian Wiig.

Mandag falt Acta-aksjen som en stein på Oslo Børs. Ved stengetid var den ned 13,16 prosent. Verdien av selskapet er i løpet av den siste måneden blitt redusert med nesten 40 prosent.

Acta - logo
Foto: Tom Edvindsen / NRK