NRK Meny
Normal

- Han var ikke som de andre

Kjell Alrich Schumanns svigermor vitnet i Nokas-rettssaken i dag. Der fortalte hun om svigermors drøm.

Kjell Alrich og Kristine Schumann
Foto: NRK

- Etter det første møtet mitt med Kjell, visste jeg at Kristine var i gode hender, fortalte Schumanns svigermor i sin telefonforklaring til lagmannsretten i dag.

Det var før ankesaken startet i høst at Kjell Alrich Schumann giftet seg med kvinnen han traff i Stavanger fengsel.

 

- En av Nokas-guttene

Schumanns forholdsvis ferske svigermor fortalte at datteren tidlig betegnet Schumann som annerledes enn de andre Nokas-tiltalte hun også hadde truffet i fengeselet.

- Hun fortalte tidlig at han var "en av Nokas-guttene", men at han ikke var som de andre. Han trakk seg liksom tilbake i forhold til de andre, og dette fortalte Kristine med stjerner i øynene, sa svigermor i retten.

Datteren forberedte moren på et eventuelt giftemål.

- "Hvis han frir til meg, kommer jeg til å si ja", sa Kristine til meg, og da hadde de ikke en gang snakket med hverandre.

- Hvordan reagerte du på det? ville Schumanns forsvarer, Morten Furuholmen vite.

Var bekymret

- Jeg tenkte jo som de fleste andre mødre ville tenkt: "Å, nei, ikke han. Kunne du ikke funnet en annen." Jeg var bekymret, innrømmet Schumanns svigermor.

Samtidig så moren hvor lykkelig forelsket datteren var og bestemte seg for å bli nærmere kjent med mannen som er tiltalt for Nokas-ranet og som er pekt ut som drapsmannen i ranslaget.

Om sitt første møte med svigersønnen, sa hun:

- Jeg møtte en mann som var litt nervøs for å møte svigermor for første gang. Vi hadde vondt i magen begge to, men tok ikke lang tid før vi fant tonen. Det første møtet var veldig godt, og der og da visste jeg at jenta mi var i gode hender. Nå gleder jeg meg til hver gang jeg skal møte ham, sa Kjell Alrich Schumanns svigermor i retten.

- Snill og høflig

Hun beskrev svigersønnen som en snill, åpen, beskjeden og "utrolig høflig" mann.

- Har du snakket med ham om Nokas-saken? spurte advokat Morten Furuholmen.

- Ja, jeg har spurt, og Kjell har svart. Han har fortalt veldig åpent om det som skjedde, og for meg har det vært viktig å få høre det fra hans side og ikke bare gjennom media. Kjell sliter når han forteller om dette, men han er tydelig bestemt på at jeg skal få vite det jeg vil, sa svigermoren og fortalte at Schumann sliter med skyldfølelse overfor familien til den drepte Arne Sigve Klungland.

- Han har kvaler, rett og slett.

Svigermoren fortalte også at hun har god kontakt med Schumanns foreldre og at begge familiene støtter fullt opp om det mye omtalte ekteskapet.