NRK Meny
Normal

- Hadde ikke noe valg

Fred A. Ingebrigtsen følte seg presset til å låne bort luksusvillaen sin til banksjefen i Handelsbanken.

Villa i Marbella

Fred A. Ingebrigtsen følte seg presset til å låne bort luksusvillaen i Marbella sin til banksjefen i Handelsbanken.

Foto: Hauge Jon / Aftenposten

Banksjef Terje Lind i Handelsbanken bodde sammen med kjæresten en uke gratis i Fred A. Ingebrigtsen sin lususvilla i Marbella i Spania, ifølge Dagens Næringsliv .

Handelsbanken mener de har pant i eiendommen for 123 millioner kroner.

Ifølge DN fikk Ingebrigtsen denne tekstmeldingen fra banksjefen 3.oktober 2009:

«- Hei Fred, Håper du har nytt noen fine og late dager på godset. Har planer om å reise ned neste lørdag og håper det var mulig å tilbringe noen dager på slottet ditt. Føler meg rimelig utbrent og har behov for friperiode fra alt maset.»

Terje Lind vil verken bekrefte eller avkrefte overfor avisen at han har sendt meldingen.

Fred Ingebrigtsen

Fred Ingebrigtsen og kona Ingrid Ottesen har saktsøkt Handelsbanken for uaktsom rådgiving med bakgrunn i blant annet tvisten om villaen i Spania.

Foto: Marie von Krogh / SCANPIX

Har saktsøkt banken for «uaktsom rådgiving»

Acta-gründeren Fred Ingebrigtsen sin 800 kvadratmeter store luksusvilla i Spania ble høsten 2008 lagt ut til salg for 120 millioner kroner.

I fjor høst kom det fram at Ingebrigtsen og kona hans saksøkte Handelsbanken for det de mente var uaktsom rådgiving i forbindelse med villaen i Marbella.

Les også: Mener banken ga dårlige råd

Les også: Ingebrigtsen må selge luksusvilla

I den forbindelsen kom det fra at Ingebrigtsens kone, Ingrid Ottesen, mente hun var lurt av banken.

– Jeg er sjokkert over de erfaringene jeg har hatt med Handelsbanken. Dette er en bank som ikke skyr noen midler, og som utviser slett bankhåndverk og en omfattende ukultur, sa hun til DN.

Kommunikasjonsdirektør Lars Sæthre i Handelsbanken sa til NRK at avstanden mellom saksøker og banken var stor i denne saken.

– Følte seg presset

Terje Lind beskrev overfor Stavanger Aftenblad på lørdag oppholdet i villaen som jobbrelatert og «helt uproblematisk».

Advokat Bjørn Kvernberg, som representerer Ingebrigtsen, sier at Acta-grunderen følte seg presset til å låne bort villaen gratis.

– Han hadde ikke noe valg. Som lånekunde havner man selvsagt i en vanskelig situasjon når banksjefen spør om å låne boligen uten å betale for det, sier Kvernberg til DN.

Eiendommen skal tvangsselges på oppdrag fra Handelsbanken. Ingebritsens søksmål på 423 millioner kroner skal behandles av Stavanger Tingrett i juni.