- Flyvertinnen var hvit som et laken

Det ble svært dramatisk under landingen av et SAS-fly i Haugesund tirsdag kveld.

Fly går inn for landing
Foto: Kleiven, Paul / SCANPIX

Passasjerene ombord i ruteflyet fra Oslo til Haugesund fikk en skrekkopplevelse av de sjeldne under landingen på Helganes, skriver Haugesunds Avis.

Flere forteller om en voldsom turbulens som skapte panikk ombord i flyet.

FKH-trener Rune Skarsfjord og tidligere Vamp-vokalist Jan Ingvar Toft var blant dem som fryktet at landingen skulle gå alvorlig galt.

- Folk hylte og skrek

– Flyet hoppet, spratt og bykste rundt i lufta på vei ned mot Helganes, forteller Erik Nygaard fra Haugesund. 

Et kraftig uvær skapte trøbbel for pilotene som ikke fikk flyet på bakken før på tredje forsøk.

I tillegg til de to mislykkede landingsforsøkene, hadde man ventet i lufta i 45 minutter i håp om at været skulle bli bedre.

– Været var skrekkelig dårlig, og kapteinen varslet oss om at det kunne bli noe turbulens på veien vestover. Men at det skulle bli så ille var det ingen av oss som hadde trodd, forteller Nygaard.

Han og kona Erna var på vei hjem fra Spania, og mener opplevelsen i kabinen er noe av det verste de har vært ute for.

– Det ristet og hoppet så kraftig at kona skadet en tann, forteller Nygaard.

Han understreker at pilotene og betjeningen på SAS-flyet gjorde en god jobb både når det gjelder informasjon underveis og oppfølging etterpå.

- Rutebuss til Oslo

– Jeg forsøkte febrilsk å få strammet sikkerhetsbeltet bedre, men flyet hoppet så fælt at jeg måtte gi opp, sier Vamp-vokalisten Jan Ingvar Toft

- Jeg prøvde å finne noe trøst i å se på flyvertinnen. Man skal jo kunne bli noe roligere av det, men hun var hvit som et laken, sier FKH-trener Rune Skarsfjord.

– Jeg vurderer nå om vi skal kjøre rutebuss til cupfinalen Oslo i helga, fleiper han, fortsatt litt skjelven, og påstår han har mer bilskrekk enn flyskrekk.

–  Jeg har aldri opplevd lignende turbulens, og det er iallfall første gang jeg opplever at kapteinen tilbyr samtaler med passasjerene etter en flytur, sier Toft.