NRK Meny
Normal

- Et klart mønster

KrF-politiker Hallvard Veen avviste i Dalane tingrett at han hadde seksuelle motiv da han tok på fem jenter. Men aktor Sigve Espeland mente det var et klart mønster.

Forsvarer Kjell Holst Sæther og Hallvard Veen
Foto: Zbigniew Czaplicki / NRK

Retten fikk høre ungjentene på rekke og rad fortelle sine historier i møte med tiltalte Hallvard Veen. Beføling under t-skjorter på bar mage, på utsiden av låret og inn mot skrittet under et miniskjørt, småklaps på rumpen, ufrivillige klemmer og skyss. Dette er det Veen står tiltalt for.

- Tiltalen står seg etter jentenes forklaring. Jeg vil ha frem helhetsbildet av måten tiltalte opptrer på, sier aktor Sigve Espeland.

Veen innrømmet at han nok hadde befølt noe, men han husket svært dårlig da aktor var på jakt etter detaljer. På spørsmål fra sin forsvarer svarte han derimot at han verken ble seksuelt opphisset eller hadde seksuelle motiv. Og det er her kampen vil stå. Når bli en fysisk berøring en seksuell handling.

- Berøringene er ikke seksuelt motivert. Han tok hverken på kjønnsorgan eller bryst, sier forsvarer Kjell Holst Sæther.

Det var en tøff førstedag i retten for tiltalte som tok til tårene flere ganger under sin egen forklaring. Ungjetene på sin side serverte retten sine opplevelser for å danne et bilde av Veen.