NRK Meny
Normal

- Vi er stolte over dine prestasjoner

Rolf Bae ble fredag minnet i Stavanger Domkirke.

Minnestund Rolf Bae

Rolf Bae omkom i en klatreulykke nær toppen av K2-fjellet i Pakistan i august. Fredag ble han minnet i Stavanger domkirke.

Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Fredag klokken 12 startet minnestunden for Sandnes-mannen Rolf Bae. Klatreren omkom på K2 fredag 1. august, der han var sammen med blant andre sin kone Cecilie Skog.

Rolf Bae omkom i ulykken

Rolf Bae

Foto: Privat / SCANPIX

Minnestunden ble åpnet av prest Georg Tumyr, etter at Helge Anglevik hadde sunget sangen "Tears In Heaven" akkompagnert av Ola Ohm. Kameraten Morten Diesen og Rolf Baes far, Jakob Bae, leste minneord.

LES ALLE SAKENE:
ULYKKEN PÅ K2

Minneord fra far og venn

- Få hadde en så magisk virkning på folk som han. Rolf hadde sin egen gravitasjon, sa Diesen i minneordet.

LYD: Minneord ved Morten Diesen, venn

Minnestund Rolf Bae

Domkirken var fullsatt under minnestunden.

Foto: Morten Nesvik / NRK

- Han satte ingen betingelser for sin kjærlighet og omtanke. Det eneste han krevde i retur, var ærlighet. Han var en naturens mann, og det var nok det som definerte ham som person, fortalte vennen.

VIDEO: Slik var livet til Rolf Bae

VIDEO: Minnestund for Rolf Bae

- Vi aksepterte dine valg

Faren Jakob Bae åpnet sitt minneord med å uttrykke takknemlighet for at kona Cecilie Skog og de to kameratene, som også var med på klatreturen, hadde kommet trygt hjem.

LES OGSÅ: Kamerater i sorg

- Du ble værende igjen på K2. Vi har forsonet oss med det nå, sa faren.

- Vi er stolte over dine prestasjoner. Selv om vi i alle år har levd med angsten for at noe kunne skje deg, aksepterte vi dine valg - etter hvert. Slik skal det være, sa han.

- Naturen hans kirke

- Naturen var hans kirke. Rolf forsto at det måtte stå noen bak som styrte det hele, sa prest Geord Tumyr, og nevnte Baes klatring på utilgjengelige fjell, skiturene til begge polene, padling i arktiske og varme strøk.

Foruten "Tears In Heaven" ble også "Eg ser" fremført av Anglevik og Ohm. "Amazing Grace" ble fremført på tverrfløyte ved Marianne Hafsås akkompagnert av Ola Ohm.

LES OGSÅ: Bekreftet omkommet

Pressekontakt Bjørn Sekkesæter opplyser at familien i stedet for blomster ønsker støtte til Rolf og Cecilies helseprosjekt for vanskeligstilte barn i Askole i Pakistan.

Minnestund Rolf Bae

Utenfor Stavanger Domkirke fredag.

Foto: Erik Waage / NRK