- Enormt glad og lettet

Einar Baardsen er lykkelig over endelig å ha blitt trodd.

Einar Baardsen

Einar Baardsen utenfor Stavanger tingrett.

Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

Etter at Einar Baardsen fredag ble frifunnet for bedrageri og svindel på alle punkter , skal han nå sette seg ned med sin advokat John Christian Elden for å vurdere hva han skal gjøre videre.

- Jeg reagerer på det jeg mener er grove overtramp fra noen media, og vil vudere å forfølge dette videre, sier Baardsen til NRK.

Saken fortsetter under bildet.

Video nsps_upload_2009_9_4_17_46_41_795.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Men Einar Baardsens første reaksjon etter frifinnelsen er glede og lettelse.

- Nå er jeg lykkelig over endelig å ha blitt trodd i retten, etter fire grufulle år som jeg nesten ikke kan beskrive, sier Baardsen.

Nå vil Baardsen bruke noen dager på å la frifinnelsen synke inn, og sier han ikke er en bitter mann etter det han har vært igjennom.

- Jeg har hele tiden valgt å ikke være en bitter og hatefull mann gjennom denne saken. Men det jeg har vært igjennom med beskyldninger, løyner og ryktespredning har noen ganger vært svært tungt å bære. Men i dag er jeg bare en glad mann, sier Baardsen.

Etterspill

Mandag vil Baardsen sette seg ned sammen med sin forsvarer John Christian Elden for å vurdere hva han skal gjøre videre.

- Jeg syns jeg bør ha lov til å vurder enkeltpersoners utspill mot meg som er basert på fri fantasi, om dette bør få konsekvenser. Men dette er noe jeg vil komme tilbake til etter møtet med Elden.

Han antyder at det vil bli en eller flere saker inn for Pressens faglige utvalg (PFU) etter oppslag om ham.

Saken fortsetter under bildet.

Video nsps_upload_2009_9_4_17_45_47_793.png
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

Sjokkert

Berit Riise i Stavanger tingrett

Berit Riise i Stavanger tingrett.

Foto: Hansen, Alf Ove / SCANPIX

John Arne Riises mor Berit Riise er sjokkert.

- Jeg er sjokkert, men ikke overrasket. Dette beviser egentlig bare hvor mye bevismateriale som må ligge til grunn for å få en fellende dom. Det beviser at Baardsen har hatt en god forsvarsadvokat og det beviser at aktor har gjort en for dårlig jobb, sier hun til VG Nett .

John Arne Riise sier han ikke bryr seg om frifinnelsen av sin tidligere agent Einar Baardsen, som Riise mener har lurt fra ham over 30 millioner kroner.

- Dette var ikke overraskende. Det var en sak der det skulle mye til å få noen dømt. Jeg mister ikke nattesøvnen på grunn av denne saken, og har visst at pengene var tapt uansett om han ble dømt eller ikke. Sånn sett hadde det ingen betydning hva som skjedde, sier Riise til NRK.

Anke?

Aktor, politiadvokat Erik Rand, sier de tar til etteretning at Stavanger tingrett har vurdert bevisene annerledes en påtalemyndigheten.

- Dette gjelder særlig postene om dokumentfalsk og regnskapsovertredelser, som retten mener er foreldede forhold, sier Rand.

Påtalemyndigheten skal nå gå igjennom tingrettens vurdering av bevisene og avgjøre om dommen skal ankes eller ikke.