- Betydelig reduserte kostnader

–Haugesund kommune har redusert sin gjeld med flere tiltalls millioner kroner, sa en beveget Haugesunds-ordfører i kommentar til Terrakjennelsen.

Petter Steen

Det var en beveget Haugesundsorfører som kommentere Terra-dommen fredag formiddag.

Det var en svært lettet og beveget Haugesundsordfører som kommenterte utfallet av den såkalte Terra-saken i London.

Saken fortsetter under bildet.

Video nsps_upload_2009_9_4_15_21_53_760.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

- Utfallet av rettssaken bekrefter at det var riktig å prøve kravet fra Depfa Bank for britisk rett. Det var også riktig å stanse betjeningen av dette lånet, sa Steen på pressekonferansen.

LES: Seier for Haugesund komune

Haugesundsordføreren slår fast at kommunens tap i Terrasken nå vil være betydelige lavere enn de anslagene som er gjort fra fylkesmannen i Rogaland og kommunaldepartementet.

Det mener han er tilfelle selv om det endelige økonomiske oppgjøret skal fastsettes i retten seinere i høst.

- Svært tilfreds

Ordføreren ville ikke presisere nærmere hva han legger i at gjelden er redusert med "flere titalls millioner kroner".

- Det er i tråd med kommunenes påstand når britisk rett nå fastslår at dette dreier seg om ordinære lån og ikke såkalte rentebytteavtaler. Avtalene er derfor ulovlige og ugyldige og ikke bindende etter norsk rett, sa Steen.

Ordføreren er svært tilfreds med at retten har slått fast at det "overveldende åpenbart" at det er ordinære låneavtaler det er snakk om.

Følelsespreget ordfører

På spørsmålet om ordføreren hadde ventet å vinne fram med saken, måtte Petter Steen ta tenkepause. Han var tydelig preget av lettelsen over dommen.

- Jeg får vel være så ærlig å si, og nå kjenner jeg at det er ganske mye følelser. Jeg har lagt meg og jeg har stått opp med Terra.saken siden november 2007. Jeg skal innrømme at jeg ikke har slappet av så mye denne sommeren for jeg har gått og ventet på dette her, sa Steen.

Ordføreren fortalte at hans strategi for å klare ventetiden var å si til seg selv at dette ikke kom til å gå bra.

- Jeg har valgt å ikke ha forventninger og derfor var det også veldig, veldig godt i dag å få en dom ifra London, sa Steen.